Transilvania este una dintre cele mai cautate regiuni din Romania de catre turistii straini. Iar acest lucru se datoreaza legendei lui Dracula, peisajelor montane impresionante si cetatilor medievale. Exista o multime de asezari medievale peste tot prin Transilvania, unele vechi de aproape o mie de ani. Fortificatiile care au rezistat cel mai bine sunt cele ridicate pe dealuri cu terase sau pante abrupte, cu santuri si valuri generoase de pamant in jurul zidurilor. In prezent, multe dintre cetatile din Transilvania pot fi vizitate de turisti, expunand istoria tumultoasa prin care au trecut romanii din Evul Mediu pana in ziua de azi.
Iata 3 dintre cele mai impresionante cetati medievale din Transilvania:
- Cetatea Sighisoara
Construita intre secolele XIII si XVII, Cetatea Sighisoarei a ramas ultima cetate medievala locuita din Europa. Conturata de cele 14 turnuri de aparare si de zidurile inalte de pana la 10 metri, aceasta cetate este realmente impresionanta, atragand anual zeci de mii de turisti veniti din toate colturile lumii. In interiorul zidurilor, curiosii pot vizita Turnul cu Ceas (unde se gaseste Muzeul de Istorie), Biserica Fortificata, Biserica Evanghelica din Deal (un impresionant edificiu romantic cu influente gotice), 9 dintre cele 14 turnuri, acestea datand din secolele XIII-XIV, mai multe muzee printre care se remarca infioratoarea Camera de Tortura, precum si Casa lui Dracula. Din Turnul cu Ceas vei vedea o panorama superba a Sighisoarei, una dintre cele mai frumoase privelisti urbane cu arhitectura medievala pe care le poti gasi in Romania.
Noi iti recomandam sa vizitezi Cetatea Sighisoarei in perioada Festivalului Medieval. Organizat in perioada verii, de obicei la sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie, festivalul pune in scena viata oamenilor din Epoca Medievala, cu costume specifice, lupte cu sabii, mancare traditionala si cu muzica celtica. In acest timp, strazile si localurile din interiorul cetatii prind viata si culoare, oferind turistilor o experienta pe care nu o vor uita niciodata.
Iata aici locuri de cazare in Sighisoara: http://bit.ly/2PwUkMM
- Cetatea Rasnov
Considerata a fi “perla medievala a Brasovului”, Cetatea Rasnov a fost cladita intre secolele XIII-XIX, fiind una dintre cele mai bine conservate cetati taranesti din Transilvania. Situata la doar 30 de kilometri departare de Brasov, cetatea atrage anual mii de turisti romani si straini, pe care ii ademeneste cu aerul medieval si cu atractiile sale istorice bine pastrate.
Cu un stil arhitectonic relativ simplu, cetatea a fost ridicata destul de aproape de casele obisnuite ale taranilor din trecut, respectand desigur cerintele de fortificare necesare. In constructia cetatii s-au folosit piatra si caramida cu care s-au realizat ziduri de 5 metri inaltime.
Punctul principal de atractie al cetatii il reprezinta Muzeul de Arta Feudala, unde este expusa o colectie impresionanta de arme, armuri, piese de mobila de epoca, porturi medievale si obiecte de tortura.
Iata aici locuri de cazare in Rasnov: http://bit.ly/2vJ8OAf
- Cetatea Sibiu
Fiind ridicata de sasi si avand inca in imprejurimi o comunitate impresionanta de sasi ce transmit istoria, traditiile si obiceiurilor generatiilor viitoare, Cetatea Sibiu este cea mai importanta si cunoscuta cetate saseasca din Transilvania. Aceasta a primit o recunoastere internationala in 2007, cand Sibiul a fost Capitala Europeana Culturala, fiind in acel an vizitata de zeci de mii de turisti veniti din toate colturile lumii.
Intreaga cetate este foarte bine conservata, de la strazi la cladiri si poduri, modernizarea survenita in ultimul deceniu neafectand aspectul medieval original al arhitecturii. Cele mai atractive obiective turistice din Sibiu sunt: Turnul Sfatului, Piata Mare, Podul Minciunilor, Pasajul Scarilor, Biserica Ursinelor, Parcul ASTRA si Casa cu cariatide.
Sibiul organizeaza anual mai multe festivaluri interesante, printre care mentionam Sibiu Jazz Festival, Artmania, Festivalul International de Teatru, Targul de Tara in Muzeul in aer liber din Dumbrava si Astra Film Festival.
Iata aici locuri de cazare in Sibiu: http://bit.ly/2o1Bf99