3 destinații din România pe care să le vizitezi la finalul verii

Ce mod mai frumos de a încheia vara dacă nu prin a hoinări în căutarea unei noi aventuri? Dacă ești de acord cu noi, înseamnă că e timpul să îți pregătești bagajele și să explorezi locuri noi. Am pregătit pentru tine o listă cu 3 dintre cele mai frumoase locuri din țară, unde să petreci ultimele zile de vară așa cum se cuvine. Iată care sunt recomandările noastre!

Transfăgărășan

La fel ca în fiecare an, celebrul Transfăgărășan se numără printre atracțiile vedetă ale verii. De regulă,  acesta este deschis circulației până la sfârșitul lunii octombrie, în funcție de condițiile meteo, astfel că turiștii profită din plin de această perioadă pentru a parcurge al doilea cel mai înalt drum din România (după Transalpina). Dacă te decizi să dai o tură pe Transfăgărășan, asigură-te că vizitezi lacul și cascada Bâlea, cetatea Poenari, lacul Vidraru, Cascada Călugărița, iar dacă te simți aventuros, îți propunem un traseu via ferrata în canionul Valea lui Stan.

Citește și: 5 atracții din Munții Piatra Craiului și din împrejurimi

Gura Portiței

Litoralul românesc este o altă alegere deja clasică a lunii august, oferind o mulțime de oportunități de distracție și relaxare. Dacă te-ai gândit deja la această opțiune, dar îți dorești să eviți aglomerația și agitația specifică stațiunilor populare de pe litoral, îți propunem un sejur de poveste, la Gura Portiței, unde Dunărea întâlnește Marea Neagră. Aici, te vei bucura din plin de soare și de liniștea spartă doar de sunetul valurilor, în timp ce savurezi delicatesele pescărești specifice zonei. Iar dacă vrei să alterezi momentele de relaxare cu momente de aventură te încurajăm să explorezi împrejurile. Pădurea Babadag – Codru, Podișul Babadag, și localitățile Enisala, Jurilovca și Ciucurova sunt doar câteva obiective pe care le poți adăuga în lista ta.

Brașov

Orașul de la poalele muntelui Tâmpa este una dintre cele mai populare opțiuni din city-break din țară, iar recent a fost inclus în topul Tripadvisor al celor mai bune 25 destinații din întreaga lume. Fie că ești pasionat de istorie, cultură sau natură, Brașovul este destinația perfectă pentru a petrece un sfârșit de săptămână de neuitat. De la plimbările prin centrul istoric până la drumețiile pe Tâmpa sau vizitele la  Biserică Neagră, Brașov are o mulțime de lucruri de oferit, pentru orice tipologie de turist. 


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.