3 stațiuni balneare în care să te retragi vara aceasta

Simți nevoia unei escapade plină de relaxare, în care să lași orice griji în urmă? Pentru că știm cât de important este timpul pe care îl petreci cu tine, îți propunem 3 stațiuni balneare din România, în care să te bucuri de liniște și revigorare.

Băile Felix, județul Bihor

Situată la doar 8 kilometri de Oradea, în comuna Sânmartin, Băile Felix este cea mai mare stațiune balneoclimaterică din România și este o destinație preferată de către cei care vor să se relaxeze într-un city-break plin de aventură în Capitala Art-Nouveau. Aici, te vei bucura de o gama diversă de tratamente, grație apelor sale termale care aduc numeroase beneficii în cazul diverselor afecțiuni. Cu toate acestea, Băile Felix este mai mult decât o destinație de relaxare, oferind multiple opțiuni de distracție pentru întreaga familie, căci aici se găsește unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din țară. În inima stațiunii, vei descoperi atracția vedetă a Băilor Felix, Balta cu Nuferi, care adăpostește specii rare precum Nufărul Alb, Lotusul Sacru și Nufărul Termal.

Citește și: 3 locuri de poveste din apropierea Sibiului care îți vor completa experiența de city-break

Băile Olănești, județul Vâlcea

Situată în județul Vâlcea, stațiunea Băile Olănești este renumită pentru apele minerale cu efecte terapeutice și cadrul natural spectaculos. Stațiunea deține cele mai multe izvoare termale din țară, 35 la număr, recunoscute internațional după ce au fost medaliate cu aur la Expoziția Internațională de la Viena. De asemenea, stațiunea oferă și sonde cu apă sulfuroasă, ideale pentru diverse tratamente.

Calimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata de la poalele Carpaților Meridionali oferă un cadru natural spectaculos la pachet cu o multitudine de opțiuni de tratament și relaxare. Pădurile de rășinoase și foioase, care acoperă aproape jumătate din zonă, contribuie la un aer curat și revitalizant, bogat în oxigen și ioni negativi. Aici, vizitatorii pot experimenta tratamente balneare variate, recomandate în cazul afecțiunilor digestive, hepatobiliare, metabolice, nutriționale și respiratorii.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.