Ți-ai făcut planurile de călătorie pentru primăvara aceasta? Nu îți face probleme, căci, la fel ca de fiecare dată, Travelminit îți oferă cele mai bune sugestii de călătorie. Iată care sunt recomandările noastre!
Rezervația de bujori de la Enisala, județul Tulcea
Rezervația de bujori de la Enisala este un loc mai puțin cunoscut, dar care se transformă într-un adevărat colț de paradis odată cu venirea primăverii. Aceasta este situată în zona de sud-est a României, întinzându-se pe o suprafață de 57 de hectare, de-a lungul cărora ai ocazia să admiri bujorii sălbatici românești în toată splendoare lor, dar și alte specii de plante sălbatice, cum ar fi garofița de stâncă, liliacul sau brebenelu. Dacă plănuiești să vizitezi acest loc încântător, îți propunem să o faci de Ziua Bujorului Românesc, care este celebrată în fiecare an, pe data de 15 mai.
Citește și: 4 cele mai frumoase grădini botanice din România
Castelul de Lut Valea Zânelor, județul Sibiu
Chiar dacă nu ești la vârsta în care să mai crezi în basme, Castelul de Lut din Valea Zânelor este o destinație care te va convinge fără doar și poate să crezi în magia ei. Acest colț de basm se găsește la poalele munților Făgăraș, vegheat de mărețul Vârf Negoiu. Povestea acestui loc a început în anul 2014, atunci când un arhitect și un om de publicitate și-au alăturat idealurile, pentru a aduce la viață acest tărâm de vis. Castelul de Lut este realizat integral din materiale ecologice, și este format din două niveluri, 10 camere individuale, 2 turnuri și 50 de ferestre. Legenda spune că acest loc este cutreierat de zâne și alte creaturi magice, care îl feresc de orice rău.
Viscri, județul Brașov
Dacă vrei să te retragi la țară primăvara aceasta, Viscri este destinația perfectă în care să uiți de orice griji. Satul Transilvanean a devenit faimos după ce Regele Charles, fermecat de frumusețea acestor meleaguri, a achiziționat o casă tradițională în 1996, care poate fi vizitată de către orice doritor. Biserica Evanghelică fortificată de secol XIII, care se înalță în inima așezării, a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1999, grație modului exemplar de conservare. Din turnul acesteia poți admira o priveliște încântătoare asupra întregului sat.
Eutopia Gradens, județul Arad
Eutopia Gardens este un alt loc mai puțin cunoscut, dar care te va vrăji cu siguranță. Parcul floricol se găsește în localitatea Mândruloc din vestul țării, la doar 10 kilometrii distanță de Arad, și se întinde pe o suprafață de aproximativ 25 de hectare. Eutopia Gardens poate fi vizitat începând cu luna aprilie, când vei avea șansa să admiri mii de trandafiri, de diverse culori și soiuri, cum ar fi trandafiri germani, englezi, italieni și românești, precum și „Madame Josephine Mühle”, un trandafir cu petale aurii și pete albe, creat de celebrul grădinar timișorean Wilhelm Mühle, în 1888. Tot aici se găsește un soi de trandafir franțuzesc, considerat cel mai valoros trandafir din lume, cu petale care își schimbă culoarea.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.