Ce spui de un sejur în Transilvania vara aceasta? Dacă îți surâde ideea avem o propunere pentru tine: pregătește-te de un city break în Alba-Iulia! Iată 5 atracții care nu trebuie să lipsească de pe lista ta în momentul în care vizitezi orașul Marii Uniri.
Cetatea Alba Carolina
Cetatea construită în secolul al XVIII-lea este cea mai mare din țară și e, de asemenea, emblemă a orașului. Vizitatorii au la dispoziție 6 trasee turistice pentru a explora cetatea și anume: Traseul Sudic, Traseul Estic, Traseul Nordic, Traseul Porților, Traseul celor Trei Fortificaţii și Traseul Neamului Românesc. În cadrul cetății vei găsi Muzeul Național al Unirii și Muzeul Principia. Cât timp ești acolo trebuie să vizitezi Sala Unirii, Catedrala Încoronării, Palatul Principilor Ardealului și Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan.
Citește și: 5 cele mai frumoase trasee montane din Piatra Craiului de dificultate medie și ușoară
Catedrala romano-catolică Sfântul Mihail
Tot în interiorul cetății vei găsi și catedrala romano-catolică Sfântul Mihail, care este cea mai veche biserică din Transilvania! Construită în secolul al XI-lea, într-un stil care îmbină romanicul și goticul, este cu siguranță o construcție impresionantă. În urma unor săpături arheologice din apropierea catedralei a fost descoperită fundația unei alte biserici mai vechi, iar în interiorul catedralei, există o biserică bizantină mică, din secolul X-XI.
Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad”
Dacă ai nevoie să îți tragi sufletul sau să te bucuri de liniște și pace, vei putea face acest lucru la doar câteva minute de oraș. Parcul de 21 de hectare găzduiește peste 11.000 de specii de arbori și a fost construit în interiorul pădurii de la poalele dealului Mamut. Mai mult decât o oază de liniște, Parcul Dendrologic este un adevărat răsfăț din punct de vedere estetic. Nu uita să iei camera foto la tine: îți vei dori cu siguranță să imortalizezi peisajele de vis.
Biserica memorială „Mihai Viteazul”
Biserica memorială se află în apropierea cetății Alba Carolina și este construită pe locul în care se afla în trecut Mitropolia Ardealului, care a fost demolată în întregime în 1714 sub administrația imperiului habsburgic. Biserica de lemn în stil maramureșean a fost construită în 1988 și funcționează din 1992 până în prezent.
Muzeul Național al Unirii
Un alt obiectiv pe care nu trebuie să îl ratezi când vizitezi cetatea Alba Carolina este muzeul care cuprinde clădirile Babilon și Sala Unirii. În prezent, muzeul cuprinde o colecție impresionanță de 200.000 de obiecte de patrimoniu și o bibliotecă cu aproximativ 70.000 de volume.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.