Pentru a te scuti de timp și efort și pentru a merge la snowboarding cât mai curând posibil, am cercetat și am venit cu 5 dintre cele mai bune stațiuni de snowboard din țară. Indiferent dacă ai în gând o vacanță rapidă de snowboarding sau o evadare completă, sperăm că te putem îndrepta în direcția corectă pentru unele dintre cele mai bune locuri pentru snowboarding. Există o mulțime de stațiuni de snowboarding, fiecare dintre ele aducând propria ambianță unică și o selecție variată de pârtii, teren și activități disponibile alături de snowboarding.
Pentru unii oameni, snowboarding-ul vine mai natural decât schiatul; cei care au experiență cu alte sporturi de masă, cum ar fi skateboard-ul sau surfingul, sunt capabili să elaboreze tehnica de snowboarding destul de repede. Snowboardingul pentru începători poate fi greu, dar cei care rămân cu el îl vor găsi în cele din urmă foarte satisfăcător, deschizând o gamă de posibilități diferite în stațiunile care nu sunt atât de accesibile pentru schiori. Cele mai bune locuri pentru snowboard au o serie de pârtii și facilități potrivite pentru începători și pentru cei care își dezvoltă abilitățile, conducând până la cele mai înalte niveluri de snowboarding în afara pârtiilor.
Păltiniș
La Arena Platos, Păltiniș, vei găsi cinci pârtii scurte, cinci teleschiuri și, deși nici o pistă nu depășește câteva sute de metri, pentru începători este o alegere foarte bună. Toate pârtiile sunt acoperite de zăpadă, iar programul se termină la ora 21:00.
Există o școală bună de snowboarding, iar închirierea de echipament este ieftină (40 lei adulți, 30 lei copii) și disponibilă chiar la poalele pârtiilor. Abonamentele cu liftul de o zi costă 80 de lei.
Pârtia Veche (Partia Veche / Partia Oncesti) este, la 2 km, cea mai lungă dintre pârtiile de la Păltinis. Este deservită de un telescaun, este luminată și este una dintre cele mai sigure din țară. Plata se face per urcare.
Poiana Brașov
Poiana Brașov se află la zece minute de mers cu mașina de orașul Brașov și pe măsură ce urci pe munte se simte ca și cum ai intra într-un tărâm de basm. Zona pârtiilor, cu peste 24 km de pârtii pentru toate nivelurile, este cea mai mare din țară. În ultimii 10 ani, a trecut printr-o dezvoltare masivă și este acum echipată cu teleschiuri de nivel european.
În total, Poiana Brașov are trei telecabine, două telescaune și două teleschiuri, cu o capacitate totală de 8.450 de persoane pe oră.
Poiana Brașov este alegerea perfectă indiferent de abilitățile tale de snowboarding, deoarece oferă cele mai bune condiții dacă dorești să încerci placa pentru prima dată sau să îți dezvolți abilitățile dobândite anterior, deoarece oferă pârtii de schi pentru toate vârstele și nivelurile.
Pentru începători, oferă o pantă pentru bebeluși (Stadion), special concepută pentru învățarea copiilor care nu au mai fost niciodată pe schiuri sau placă. Pârtia Bradul este locul în care adulții își pot încerca plăcile pentru prima dată – aceasta este o pistă mult mai largă și mai potrivită pentru adulți. Menținerea separării copiilor și a adulților atunci când învață să se dea cu placa este un mare avantaj din punct de vedere al siguranței pe care foarte puține stațiuni de schi îl oferă.
Sinaia
Sinaia are probabil una dintre cele mai renumite zone de schi și snowboarding din România. Acest lucru se datorează peisajelor frumoase și, de asemenea, distanței scurte de București. Pârtiile sale acoperă 22 km, având loc în mai multe zone: Valea Dorului, Valea Bradului, Valea lui Carp, Valea Soarelui.
Ar trebui să încerci să vii aici în timpul săptămânii, nu în weekend. Pe lângă faptul că este mult mai ieftin, telecabinele și telegondolele nu sunt la fel de aglomerate.
Dacă nivelul de zăpadă permite deschiderea tuturor pârtiilor, oferta este foarte mare. Nivelul diferenței este mare, iar pârtiile sunt accesibile atât pentru începători, cât și pentru cei avansați.
Predeal
Peisajul excelent și pârtiile relativ extinse au făcut din Predeal una dintre cele mai renumite stațiuni de iarnă din România și la 1033 m, este și cel mai înalt oraș din România.
Cursa subteleferică lungă de 1,2 km este singura pistă dificilă, iar stațiunea de aici este cea mai potrivită pentru schiorii și iubitorii de placă intermediari spre experimentați. Sezonul de la Predeal se încheie de obicei în martie.
Stațiunea montană Predeal se bucură de 8 pârtii de schi, dintre care trei sunt aprobate la nivel internațional: Pârtie Clabucet Plecare, Pârtie subteleferică, Pârtie Clabucet.
Bușteni
Pârtia de schi Kalinderu din Bușteni face parte din proprietățile primăriei și de aceea este considerată una dintre cele mai bine echipate pârtii de schi și snowboarding din România. Pârtia Kalinderu are o lungime de 1700 m, o lățime de 60 m, nivel mediu de dificultate, altitudine de start 1400m, altitudine de sosire 1030m.
Ca mijloc de transport există un teleschi. Printre facilități se numără o parcare pentru 200 de mașini, un bar elegant, muzică ambientală și schi pentru copii. Având certificat FIS, pârtia Kalinderu poate găzdui și organiza concursuri de schi.