5 idei de cazare din Băile Herculane

Sursă foto: Cristian Mircea Balate

Dacă ești în căutarea unei vacanțe relaxante, îndreaptă-ți pașii către Băile Herculane! Este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume, cu o poziționare propice relaxării, fiind înconjurată de natură și aer curat. Stațiunea este situată în Valea Cernei, la o altitudine de 168 metri, cu masivul Domogled, care domină împrejurimile și transformă decorul într-unul de poveste. Datorită aerului puternic ionizat din zonă, puritatea acestuia este corespunzătoare unei altitudini de peste 2500 de metri.

Stațiunea de pe Valea Cernei a atras mii de turiști în căutarea proprietăților curative ale apelor termale, peisajelor minunate și numeroaselor posibilități de drumeții. O vacanță în Băile Herculane poate fi completată cu diferite experiențe oferite de atracțiile turistice din stațiune și din jurul acesteia, precum:

  • Băile Imperiale Austriece stau mărturie vremurilor glorioase din trecut, când erau vizitate de împăraţii şi împărătesele Austro-Ungariei. Construcția a fost ridicată în secolul XIX, și deși este în degradare în acest moment, se mai pot observa detaliile stilului baroc.
  • Pracul central și cazinoul sunt situate vizavi de Baile Imperiale. Cazinoul este construit în stil baroc în perioada 1862 — 1864, fiind primul cazinou din România. Cu o istorie bogată și frumoasă, cazinoul era frecventat în special de elita aristocrației imperiale de la Viena. Astăzi clădirea se află în paragină și este închisă vizitatorilor.
  • Vila Elisabeta, este unul din puținele monumente restaurate din stațiune și locul unde prințesa Sissy a stat în anul 1887.
  • Drumeții montane în Parcul Național Domogled Valea Cernei.
  • Cazanele Dunării, situate la aproximativ 50 km de stațiune.

Dacă te-am făcut curios despre frumusețea și propriețățile curative ale acestei stațiuni, iată 5 idei de cazare din Băile Herculane pe care să le ai în vedere:

Pensiunea Dimitrios, Băile Herculane

Pensiunea Dimitrios se află în Băile Herculane și are un restaurant, bar, lounge comun și grădină. Ai la dispoziție 8 camere de familie și o terasă. Parcare privată este gratuită, iar pensiunea oferă închirieri de biciclete pentru cei care doresc să exploreze zona înconjurătoare. Toate camerele pensiunii includ birou, TV cu ecran plat şi baie privată. 

Pensiunea Eden, Băile Herculane

Pensiunea Eden este situată în apropierea centrului nou al stațiunii, într-o zonă liniștită de vile, cu priveliște spre munții Domogled. De asemnenea, pensiunea se află la o distanță de cca 15 min de mers pe jos față de centrul nou al stațiunii, unde poți merge la Complexul de bazine termale Sara Son’s.

Pensiunea Eden a fost reamenajată complet în anul 2020 și dispune de 5 camere cu baie proprie, pat matrimonial, aparat de aer conditionat, TV, frigider, cană electrică pentru fiert apa, cafea și ceai, baie cu cabină de duș, uscător de păr, prosoape, produse cosmetice. 

Hotel Golden Spirit, Băile Herculane

Hotelul este situat în centrul stațiunii Băile Herculane, pe malul râului Cerna. Toate camerele au baie privată, acces gratuit la Wi-Fi şi balcon. 

Hotelul dispune de: încălzire centrală, aer condiționat cu climatizare în recepție, restaurant cu specific internațional, bar de zi, acoperire wireless internet, parcare terană, spălătorie și călcătorie, sală de fitness, saună, masaj, birou turism si excursii.

Thermae D’Olimpia- Adults Only +14, Băile Herculane

Thermae D’Olimpia a fost deschis în 2014 și este format din 2 apartamente deluxe și 7 camere duble deluxe. Cele două apartamente sunt dotate fiecare cu 2 camere cu pat matrimonial + living, TV LED, minifrigider și balcon, iar camerele duble au baie proprie fiecare, minifrigider și TV LED. De asemenea, pensiunea pune la dispoziție o piscină în aer liber, iluminată pe timp de noapte, un snack bar pe terasă, un lounge comun, o cadă cu hidromasaj și o grădină. Accesul la internet WiFi este disponibil gratuit în întreaga proprietate.

Pensiunea Cuibul Viselor “La Johnny”, Băile Herculane

Pensiunea dispune de 20 de camere de lux, impartite în camere duble și apartamente cu 1, 2 sau 3 camere. Poziționarea locației este specială, deoarece râul Cerna curge prin curtea pensiunii, unde se poate pescui, face plajă sau grătar. Aici te poți bucura de camere spaţioase cu acces gratuit la internet Wi-Fi. Grădina are balansoare, un pavilion cu bucătărie comună bine utilată şi un grătar. Bucătăria comună include un cuptor cu microunde şi facilităţi pentru prepararea de ceai/cafea.

(i) Articol sponsorizat