Romania beneficiaza de un profil conturat in ceea ce priveste turismul balnear, iar nu putini sunt cei care aleg statiunile balneare pentru apele termale, izvoarele minerale si aerul cu proprietati curative.
Astfel ca, inainte de a te orienta catre zonele balneoclimaterice din tarile de renume, precum Ungaria sau Elvetia, arunca o privire in proximitate si ofera-ti o vacanta balneo de vis:
1. Baile Felix
Statiunea Baile Felix este situat in comuna Sanmartin din judetul Bihor, la aprox. 10 kilometri de Oradea. In 2017, aceasta s-a situat pe primul loc in topul preferintelor turistilor, detasandu-se considerabil de restul statiunilor de profil. Facilitatile pe care le regasesti aici sunt nenumarate, bazele medicale dispunand de aparatura pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli si diferite impachetari, specifice tratamentelor balneare.
Mai mult, statiunea gazduieste si cateva obiective turistice, astfel ca poti imbina utilul cu placutul, oferindu-ti o reala vacanta. Viziteaza lacul cu nuferi, un adevarat spectacol vizual, acesta fiind si adapostul unei specii atipice de melci, a tritonului crestat si broastei testoase de Florida.
Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2FtafKb
2. Baile Herculane
Reprezinta una dintre cele mai vechi statiuni balneare din lume si este situata in judetul Caras-Severin. Beneficiaza de o asezare propice relaxarii, inconjurata de vegetatie si aer curat. Astfel ca, fie ca iti sunt necesare tratamentele puse la dispozitie pentru tratarea anumitor afectiuni, fie ca iti doresti o sesiune de odihna, Baile Herculane reprezinta cadrul perfect.
In zona poti face drumetii, masivul Domogled dominand imprejurimile statiunii, iar puritatea aerului la cota 400 este similara cu cea de la cota 2000. Vei indragi zona, intrucat Valea Cernei este minunat imbracata de natura, casute taranesti, localnici care practica mandri agricultura si de animale care se bucura libere de pasuni.
Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2D8k9LH
3. Sovata
Sovata, situata la aproximativ 15 kilometri de judetul Mures, si-a castigat renumele datorita apelor clorurate si sodice ale lacurilor Ursu, Serpilor, Negru, Rosu, Verde, Alunis si Mierlei. In zona se practica tratarea afectiunilor ginecologice, posttraumatice, endocrine. Printre obiectivele turistice pe care le poti admira in Sovata, mentionam: Muntele de Sare si comuna Horund, faimoasa pentru arta olaritului practicata zona.
Aici ai ocazia sa fii initiat in tainele acestei indeletniciri pastrate cu sfintenie de generatii, ba chiar sa achizitionezi diferite obiecte sau decoratiuni. Mai mult, la aprox. 10 kilometri de Sovata, regasesti Salina Praid, benefica pentru tratarea afectiunilor respiratorii, in cadrul careia functioneaza cafenele, o biblioteca si terenuri de joaca pentru copii.
Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2FujppL
4. Covasna
Covasna este recunoscuta pentru proprietatile terapeutice ale apelor sale minerale si ale aerului pur, benefice in tratarea bolilor cardiace si recuperarea in cazuri de infarct miocardic, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica. Centrul medical din zona este printre cele mai apreciate centre pentru recuperare in urma bolilor cardiovasculare la nivel international.
In proximitate, regasiti Pestera Puturosu, al carei nume provine de la mirosul pe care il emana sulful. Aceasta concentreaza cea mai mare cantitate de sulf din Europa, reprezentand o forma de terapie cu efecte terapeutice in bolile cardiovasculare si de natura reumatica.
In plus, ai ocazia sa faci o plimbare cu mocanita, aceasta circuland pe traseele Clermont – Cetatea Zanelor si Clermont – Siclau, sa vizitezi monumentele istorice de la Ozun, Vulcanul Balta Dracului, Valea Zanelor si Cetatea Miske.
Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2oSNLb0
5. Vatra Dornei
O alta statiune apreciata pentru calitatea apelor sale minerale este Vatra Dornei, situata in nordul Romaniei, in depresiunea Dornelor, la 802 metri altitudine. Orasul beneficiaza de o minunata priveliste, fiind inconjurata de muntii Bistrita, Giumalau, Calimani, Rodna si Obcina Mestecanis. Factorii curativi principali din Vatra Dornei sunt izvoarele cu ape minerale slab bicarbonate, feruginoase, calcice, sodice, magnezice si hipotone, dar si bioclimatul montan tonic si namolul de turba.
Pe langa facilitatile balneare, Vatra Dornei detine si alte calitati si obiective turistice – Catedrala Sfanta Treime, Pavilionul japonez, grupul statuar care intruchipeaza busturile unor faimosi scriitori si compozitori romani, Izvorul “Sentinela”.
Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2tj4Xf6