România este o țară bogată atât din punct de vedere al resurselor, cât și al monumentelor naturale. Acestea sunt selectate în funcție de semnificația ecologică, peisagistică sau științifică, datorită unicității și valorii lor. Frumusețea acestor locuri transformă țara noastră într-una din destinațiile favorite ale celor care caută spectaculosul, dar și armonia. Travelminit îți prezintă 6 monumente ale naturii a căror unicitate le transformă în adevărate bogății naționale:
Podul lui Dumnezeu din Mehedinți
Podul lui Dumnezeu sau ”Podul Natural de la Ponoarele”, după cum mai este denumit, e cel mai extins pasaj natural din România și singurul din lume inclus în circuitul rutier. Pentru că s-a format prin prăbușirea unuia dintre pereții din Peștera Podului, oamenii au spus că acolo locuia Necuratul, iar datorită rugăciunilor lor, Dumnezeu a lovit în stâncă să cadă acoperișul peșterii și să-i scape pe săteni.
Vulcanii Noroioși din Buzău
Un alt obiectiv turistic unic în România se află în județul Buzău, lângă comuna Berca. Vulcanii noroioși, căci despre ei vorbim, sunt niște vulcani pitici așezați într-un cadru natural aproape selenar. Aceste mici formațiuni sunt create de gazele naturale care împing în exterior solul format dintr-un amestec de apă cu argilă. Unicitatea și frumusețea acestui loc îl fac să se numere printre cele mai vizitate locuri din țară.
Canionul 7 scări din Brașov
În orașul Săcele din Brașov, undeva prin Munții Piatra Mare, se ascunde un defileu săpat în calcare jurasice, numit Canionul Șapte Scări. Denumirea sa a fost dată încă din anii 1920, când aici puteai să ajungi urcând 7 trepte din lemn. În zilele noastre, ca să-l descoperi, trebuie să urci 10 trepte, care însă în timp au devenit cascade formate de pârâul Șapte Scări.
Rezervația Cheile Corcoaiei din Gorj
Aflate în Munții Mehedinți, în comuna Padeș din județul Gorj, Cheile Corcoaiei au fost declarate în anul 2000 arie protejată, parte a Parcului Național Domogled – Valea Cernei. Numele acestei rezervații este strâns legat de legenda Corcoaiei, balaurul cu care s-a bătut Ivan Iorgovan. Cheile s-au format când acesta a lovit cu sabia în pământ să-l facă pe balaur să iasă din ascunzătoare. În spatele legendei stă ascuns faptul că râul Cerna a săpat în pereții de calcar, formându-se un defileu de 34 ha.
Babele și Sfinxul din Bucegi
Aflate pe platoul Bucegi, Babele și Sfinxul pot fi simbolul formelor de relief unice și spectaculoase ale României. Anual, peste un milion de turiști vin să viziteze Masivul Bucegi ca să descopere secretul din spatele acestor formațiuni stâncoase, care s-au format în urma fenomenului de eroziune eoliană și sedimentare. Cele două forme de relief sunt înconjurate de legende care vorbesc atât despre transformarea Babei Dochia în stană de piatră, cât și despre lăcașuri ale zeului dac Zamolxe.
Muntele de Sare din comuna Lopătari, Buzău
Aflat între localitățile Lopătari și Mânzălești, Muntele de Sare ascunde în craterul său, la 100 de metkri adâncime, chiar intrarea în Peștera de Sare.
Travelminit te invită să profiți de faptul că toate aceste frumuseți unice se află lângă tine. Intră pe www.travelminit.ro și descoperă România autentică.