5 stațiuni montane unde poți să te relaxezi toamna aceasta

Sunt multe motive pentru care muntele este una dintre destinațiile noastre preferate, cu atât mai mult pe timp de toamnă. Vrem să împărtășim cu tine entuziasmul nostru, așa că am pregătit o listă de 5 stațiuni montane unde te poți retrage în această toamnă.

Arieșeni

Vei găsi stațiunea Arieșeni în Munții Apuseni, la o altitudinea de 950 de metri, în punctul de întâlnire al județelor Alba și Bihor. Pregătește-te de explorat, căci vei avea o mulțime de obiective de admirat în împrejurimi, zona fiind cunoscută pentru bogățiile reliefului (cascade, chei și peșteri). Cascada Evantai se numără printre atracțiile cele mai apreciate de către turiști, iar la ea poți ajunge pornind din centrul stațiunii, spre Cobleș, continuând pe Valea Luncșoarei, până în Cheile Galbenei. În apropierea ei se află și peștera Ghețarul Focului Viu, pe care trebuie să o vizitezi la orele amiezei, deoarece vei asista la un spectacol minunat produs de reflecția luminii în gheață. Printre alte puncte pe care te încurajăm să le marchezi pe lista de călătorie se numără: peșterile Coiba Mare, Cetățile Ponorului, Ghețarul Vârtop și cheile Pisoaia, Arieșului și Mândruțului.

Citește și: 5 desținatii cu cele mai frumoase priveliști din România

Stâna de Vale

Dacă te-am convins să vizitezi Apusenii, iți recomandăm să incluzi în itinerariul tău și stațiunea Stâna de Vale, care se află în masivul Budureasa, la altitudinea de 1100 de metri.

Stațiunea este cunoscută pentru peisajele ei pitorești de poveste, dar și pentru că este un loc de odihnă și tratament, fiind ideal pentru cei care doresc să se retragă aici pentru a-și încărca bateriile. Vei putea să te bucuri de tratamente precum fitoterapia (terapie naturistă pe bază de plante medicinale) sau să o iei la pas și să descoperi frumusețea zonei. De exemplu, poți face o drumeție până la Vârful Poieni, care este o arie protejată inclusă în Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului”, unde poți ajunge, urmând traseul Stâna de Vale-Șaua Baia Popii-Vârful Poieni. Alte atracții pe care nu trebuie să le ratezi sunt: Izvorul Minunilor, Cascada Moara Dracului și Cascada Săritoare Ieduțul.

Vatra Dornei

Vatra Dornei este printre cele mai importante stațiuni balneare ale țării și poate fi găsită în județul Suceava, în depresiunea Dornelor a Carpaților Orientali. O mulțime de turiști îi apreciază frumusețea an de an și vin de pretutindeni pentru a se bucura de celebrele tratamente cu apa minerală a izvoarelor din bazinul Dornelor. Cât timp ești acolo, ai la dispoziție mai multe obiective pe care să le descoperi. Printre cele mai populare se numără Cetatea Sucevei și Castelul Dracula. Cetatea a fost ridicată de către Petru Mușat în secolul  XIV și mai este cunoscută sub denumirea de Cetatea de Scaun a Sucevei. De acolo vei avea parte de o superbă belvedere, care merită să fie savurată din plin. În imprejurimile stațiunii mai poți vizita Parcul Natural Călimani, Transrarăul și Lacul Colibița.

Păltiniș 

Vei găsi cea mai veche stațiune din țară, în Munții Cinder, municipiul Sibiu. Situată la altitudinea de 1442, Păltiniș este cunoscută în rândul pasionaților de sporturi de iarnă dar și al aventurierilor care îi străbat potecile an de an. Îți recomandăm să admiri priveliștea din vârful Ocnești, și să faci o scurtă drumeție până la lacul Negovanu. Iar dacă vrei să explorezi împrejurimile, cel mai frumos punct pe care îl vei găsi în apropierea stațiunii este Vârful Bătrâna. Vei ajunge acolo traversând Poiana Găujoara, Șaua Bătrână și escaladând spre vârf. 

Poiana Brașov

Poiana Brașov este situată la baza masivului Postăvarul, la o altitudine de 1020 m, și este una dintre cele mai frumoase stațiuni din țară, fiind un loc ideal de relaxare și pentru drumeții. Este cunoscută în rândul iubitorilor de sporturi de iarnă, dar și pentru că este o zonă de tratament pentru diferite afecțiuni, datorită purității aerului din stațiune. Pe timp de toamnă te încurajăm să pornești la drum spre vârful Cristianul Mare, care îți va oferi o priveliște surprinzătoare, de la altitudinea de 1799 de metri. Printre alte atracții care nu trebuie să îți scape, în stațiune și prin împrejurimile ei, se numără: Centrul de Echitație Poiana Brașov, Castelul Bran, Satul Prejmer și desigur, orașul Brașov.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.