Descoperă frumusețea naturală și beneficiile vindecătoare ale stațiunii Sovata, într-un sejur plin de relaxare!
La poalele munților Gurghiu, pe cursul superior al râului Târnava Mică, se află orășelul mureșan faimos pentru lacurile sale sărate, tratamentele balneare helioterme, dar și pentru peisajele naturale fermecătoare, care atrag o mulțime de turiști an de an. Sovata este o destinație turistică unică în Europa, recunoscută încă din 1850, în special datorită lacului helioterm Ursu. Tratamentele din stațiune sunt recomandate celor care suferă de afecțiuni ginecologice, boli degenerative, inflamatorii și reumatismale.
Lacul Ursu
Lacul Ursu este cea mai faimoasă atracție a stațiunii, fiind unic în lume, deoarece conține cea mai mare concentrație de salină de pe planetă. Pe timpul verii, temperatura de la suprafață atinge 10-20°C, în timp ce la o adâncime de 1 metru poate ajunge la 30-40°C, iar la o adâncime de 1,5 metri poate atinge chiar 40-60°C. Acest lucru se datorează fenomenului heliotermic, care constă în acumularea de energie termică în apa sărată a lacului, datorită radiației solare care străbate apa dulce de la suprafață și crește în mod constant temperatura apei sărate. În stațiune se găsesc și lacurile Aluniș, Verde, Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, ale căror ape sunt bogate în sodiu și clor.
Citește și: Locuri din România în care poți avea grijă de sănătatea ta
Tratamente balneare
Turiștii care vizitează stațiunea au la dispoziție o mulțime de opțiuni de tratament, cum ar fi băile cu apă sărată, împachetările cu nămol, și alte terapii care pot ajuta la tratarea afecțiunilor reumatice, dermatologice, ginecologice și respiratorii. Nămolul este folosit în tratamentul alergiilor, având proprietăți antiinflamatorii, iar apele bogate în clor și sodiu au efect de calmare a durerilor, de relaxare și sunt benefice pentru mobilitatea articulațiilor.
Activități recreative
Stațiunea Sovată este destinația ideală pentru cei care vor să savureze momente de relaxare, dar și pentru cei mai activi dintre noi, cu poftă de aventură, care pot practica sporturi acvatice pe lac, cum ar fi canoeing-ul, înotul, pescuitul. De asemenea, în stațiune sunt amplasate mai multe terenuri de fotbal, tenis și piste de biciclete. Cei care doresc să exploreze împrejurimile, pot urma diferite trasee de drumeție pentru a savura aerul curat și a se bucura de peisaje pitorești inedite.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.