România se poate mândri cu unele dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din Europa, iar județul Suceava este un exemplu viu în acest sens. Fie că vrei să te bucuri de liniște și pace în cadre naturale de vis, să descoperi istoria fascinantă a acestor plaiuri minunate, sau să te reconectezi cu latura ta spirituală, trebuie să incluzi pe lista ta de călătorie aceste mănăstiri atunci când vizitezi județul Suceava.
Mănăstirea Voroneț
Situată la 5 kilometri distanță de Gura Humorului, Mănăstirea Voroneț reprezintă o adevărată comoară culturală și spirituală a Bucovinei, cu o istorie pe măsură. Lăcașul de cult a fost construit în anul 1488, în doar 3 luni și 3 săptămâni, ca semn de recunoștință pentru sfatul înțelept al pustnicului Daniil Sihastru, care l-a ghidat domnitorul Ștefan cel Mare în momentele cruciale ale istoriei. Pictura exterioară, realizată în stil feudal moldovenesc, dezvăluie aspecte ale vieții cotidiene de la acea vreme și scene biblice, redate într-un mod autentic și local. Pigmentul numit Albastru de Voroneț a rezistat de-a lungul secolelor pe pereții mănăstirii numită și „Capela Sixtină a Estului.
Citește și: Cheile Bicazului: ce poți vedea în împrejurimi
Mănăstirea Dragomirna
Mănăstirea fortificată din Mitocu Dragomirnei se află la doar 15 kilometri distanță de Suceava și se remarcă printr-un stil arhitectural deosebit și plasarea într-un cadru natural divin. De-a lungul timpul, aceasta a se servit drept reședință lui Ștefan cel Mare și a mitropoliților Moldovei. Complexul monahal cuprinde biserica mică, biserica mare, zidurile de apărare, vechea clădire a egumeniei, cele cinci turnuri, chiliile şi paraclisul.
Mănăstirea Putna
Situată la 33 de kilometri distanță de Rădăuți, mănăstirea Putna este una dintre cele mai cunoscute ctitorii ale lui Ștefan cel Mare, fiind construită în 1466, sub hramul „Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”. Deși a fost inițial concepută ca necropola domnească, mănăstirea Putna a devenit un loc special pentru Ștefan cel Mare, care se retrăgea aici adesea. Astfel, au fost construite o casă domnească și fortificații pentru protecție împotriva invadatorilor.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.