Vrei să pornești în explorare prin țară? Ce spui de o escapadă în județul Dâmbovița? Am pregătit pentru tine un mic ghid de călătorie, cu 5 atracții care nu trebuie să lipsească din planurile tale. Iată care sunt acestea.
Pucioasa
Orașul-stațiune Pucioasa se găsește pe Valea Ialomiței, la altitudinea de 350 de metri, într-o zonă de deal, acoperită cu păduri de foiase și conifere. Turiștii care viziteaza Pucioasa au la dispoziție o varietate impresionantă de tratamente pentru diverse afecțiuni, precum cele reumatismale, neurologice, posttraumatice, respiratorii, ale gâtului, nasului și urechilor, dermatologice, de nutriție, cardiovasculare, metabolice etc. Descoperită încă din 1538, zona a devenit cunoscută în 1828 datorită izvoarelor de sulf și iod. Printre factorii naturali benefici care se găsesc aici se numără apele minerale sulfuroase, sulfatate, clorurate, bicarbonatate, calcice, sodice, hipotone, namolul terapeutic și bioclimatul de crutare.
Citește și: Cele mai frumoase mănăstiri din județul Suceava
Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște
Dacă vrei să ai parte de o lecție interactivă de istorie, îți recomandăm o vizită la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște. Acesta cuprinde mai multe monumente remarcabile inclusiv ruinele Palatului Domnesc, Turnul Chindiei și alte construcții istorice. Cât timp ești aici, vei avea ocazia să vizitezi Biserica Mare Domnească, Palatul Petru Cercel, multiplele expoziții din Turnul Chindiei, Muzeul Tiparului și al cărții românești și Beciul Domnesc, construit în 1584.
Turnul Chindiei, Târgoviște
Turnul Chindiei a fost construit în a doua jumătate a secolului al XV-lea, în timpul domniei lui Vlad Tepeș și face parte din complexul muzeal Curtea Domnească. Folosit ca apărare în asediu și punct de observație, a avut și rol de închisoare în secolele XV-XVII. Numele de „turnul Chindiei” provine de la faptul că acesta era locul din care erau date semnale către asfințitul soarelui (denumit „chindie), pentru a anunța întreruperea circulației oamenilor pe timp de noapte. În acest interval, accesul în și din oraș era interzis, la fel și aprinderea de focuri în aer liber, pentru a păstra orașul ascuns de la distanță.
Cascada Obârșia Ialomiței
Dacă te numeri printre împătimiții drumețiilor, trebuie să explorezi cascada Obârșia Ialomiței atunci când vizitezi județul Dâmbovița. Aceasta este cea mai înaltă cascadă din Carpații Meridionali și a doua ca mărime din România, cu o cădere de aproximativ 100 de metri. Pentru a ajunge la ea poți urma mai multe trasee, cum ar fi cel cu telecabina de la Hotel Peștera, care are o lungime de 6.7 km și o durată de aproximativ 3 ore și 50 de minute. Pe parcurs ai ocazia de a admira mai multe atracții impresionante precum Cabana Obârșia Ialomiței, Mecetul Turcesc, Șaua Cerbului și Cabana Vf. Omu.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.