3 locuri răcoroase din România în care să te refugiezi în zilele toride de vară

Ce mod mai distractiv de a face față temperaturilor ridicate, dacă nu printr-o nouă escapadă prin țară? Știm câteva oaze de răcoare perfecte pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețile naturale ale României. Iată care sunt propunerile noastre!

Peștera Ghețarul de la Scărișoara, județul Alba

În inima munților Apuseni, la aproximativ 40 de metri adâncime, se găsește peștera care adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. Peștera Ghețarul de la Scărișoara menține o temperatură de 0°C pe tot parcursul anului, fiind un refugiu perfect în fața zilelor călduroase de vară. Aceasta cuprinde 3 încăperi: Sala Mare, unde poate fi admirat ghețarul de 36 de metri și două încăperi dedicate cercetării, Rezervația Mare și Rezervația Mică.

Bâlea Lac, județul Sibiu


Bâlea Lac este una dintre destinațiile vedetă ale verii, iar acest lucru nu este de mirare, căci aici, tempera maximă în zilele de vară depășește rareori 19°C. Cât timp vizitezi Bâlea lac te vei bucura din plin de peisajele care te vor lăsa fără cuvinte și de aerul curat și răcoros de munte. Accesul la Bâlea Lac se poate face în două moduri convenabile: vara, cu automobilul pe drumul Transfăgărășan, și iarna, cu telecabina până la cota 1200, unde se află Cabana Bâlea Cascadă.

Bâlea Lac se află la doar 77 km de Sibiu, 68 km de Făgăraș și 85 km de Curtea de Argeș.

Citește și: 5 atracții din Munții Piatra Craiului și din împrejurimi

Salina Târgu Ocna, județul Bacău

Situată la doar 15 kilometri distanță de de Onești, cu o temperatură constantă de aproximativ 12°C, Salina Târgu Ocna este locul perfect în care să te ferești de temperaturile ridicate, în timp ce te bucuri de beneficiile asupra sănătății pe care le oferă. De asemenea, salina cuprinde o bază de agrement modernă, cu locuri de joacă, terenuri de tenis, baschet, fotbal și nu în cele din urmă, un centru de recuperare și de relaxare.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.