3 locuri de poveste din apropierea Sibiului care îți vor completa experiența de city-break

Sibiul este recunoscut nu doar pentru atmosfera sa boemă, ci și pentru bogăția de locuri încărcate de istorie și natură din împrejurimi. Dacă îți dorești să completezi experiența unui city-break în Sibiu cu destinații de poveste, iată trei locuri care nu ar trebui să îți scape din vedere.

Avrig

Pitorescul orășel Avrig se află la mai puțin de o oră distanță de Sibiu și este o destinație care are foarte multe lucruri de oferit pentru vizitatorii ei, indiferent de vârstă. Cât timp ești aici, îți propunem o vizită la Brambura Park, un loc unic la noi în țară, unde distracția este garantată. Aici vei găsi atracția vedetă a orașului Avrig, și anume Casa Răsturnată, alături de o zonă de tubing, un mini-zoo și un restaurant cu preparate delicioase. Tot în Avrig se află Palatul Brukenthal, un loc de poveste, care te va purta într-o călătorie fascinantă în secolul al XIX-lea. Construit în stil baroc târziu de la cererea baronului Samuel von Brukenthal, căruia i-a servit drept reședință de vară, Palatul Brukhental este situat în cel mai înalt punct din oraș, cuprinzând o grădină splendidă cu o mulțime de plante exotice, precum Regina Nopții.

Cârța

Localitatea Cârța este situată la aproximativ o oră distanță de Sibiu pe malul stâng al râului Olt, la 3 kilometri de șoseaua națională Brasov-Sibiu, astfel încât o poți accesa cu ușurință cu autoturismul personal, sau de ce nu, cu trenul. Aici se găsesc ruinele Mănăstirii Cirsternicane, unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură gotică timpurie din țara noastră și locul care a inspirat și în care a fost filmată producția horror The Nun. Mânăstirea a fost menționată în documente pentru prima dată în anul 1202, fiind ridicată la cererea călugărilor cisternicani, într-un stil care îmbină elemente gotice cu elemente cisternicane. Aceasta poate fi vizitată de către doritori de în fiecare zi a săptămânii, între orele 11:00 – 20:00.

Citește și: 3 locuri răcoroase din România în care să te refugiezi în zilele toride de vară

Biertan

Satul Biertan este un colț de poveste care se găsește în inima Transilvaniei la aproximativ 68 de kilometri distanță de Sibiu și 30 kilometri distanță de Sighișoara. Aici se găsește una dintre cele mai mari și mai bine păstrate biserici fortificate din Transilvania, care, grație modului exemplar de conservare, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Edificiul este situat pe o colină și este înconjurat de ziduri de apărare impresionante, care includeau odinioară turnuri și bastioane. În interiorul bisericii, poți admira un altar poliptic spectaculos, unul dintre cele mai mari din România, și o ușă unică din sacristie, renumită pentru mecanismul său complex de închidere cu 19 zăvoare. Împrejurimile Biertanului sunt la fel de captivante, cu dealuri ondulate, podgorii și livezi care creează un peisaj idilic. Este locul perfect pentru drumeții și explorări în natură, oferindu-ți ocazia să te bucuri de aerul curat și de frumusețea naturală a regiunii.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.