O seara la teatru in Bucuresti – preturi si sugestii de piese

Dineu cu prosti - piesa de teatruCum vara a trecut de mult si serile petrecute pe terasa unei cafenele sau a unui restaurant s-au mai rarit, divertismentul de interior a revenit in topul intereselor celor care obisnuiesc sa-si petreaca serile altfel decat in intimitatea caminului lor. Un film, un spectacol de teatru sau de balet poate fi oricand o alegere potrivita. Cat costa insa o seara petrecuta in acest mod in Bucurestiul zilelor noastre si ce variante avem la indemana veti descoperi in cele ce urmeaza. Noi, cei de la blogul Travelminit, am selectat cateva dintre cele mai frumoase piese de teatru ale acestei stagiuni.

Dineu cu prosti

Spectacolul regizat de Ion Caramitru dupa piesa dramaturgului francez Francis Veber se joaca din 2010, insa faptul ca este unul pe gustul tuturor il face sa se numere printre spectacolele favorite ale publicului. “Dineu cu prosti” este un vodevil care te face sa uiti de griji – macar in cele aproape doua ore cat dureaza piesa – sa te amuzi si sa razi din tot sufletul. O comedie savuroasa jucata de actori prestigiosi ai Teatrului National “I.L.Caragiale” din Bucuresti (aflat langa una dintre cladirile-simbol ale Capitalei): Horatiu Malaele, Medeea Marinescu, Ion Caramitru, Dorin Andone, Teodora Mares, Costina Ciuciulica, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Tomi Cristin. In rest, titlul nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Program: 24 noiembrie

Tarif: 60 de lei, 80 de lei si 100 lei la Loja Oficiala; elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de bilete reduse (30 de lei). E bine sa stii ca la Teatrul National biletele se pun in vanzare in fiecare sambata, cu trei saptamani inainte de spectacol.

Dumnezeu se imbraca de la second-hand

Piesa scrisa de Iulian Lungu si regizata de Ion Caramitru a debutat pe scena Teatrului National din Capitala anul trecut. Este o satira desfasurata pe ritmuri de vals; o poveste surprinzatoare care traverseaza mai multe epoci si se imbina armonios la final, ca un puzzle. Decorul si scenografia realizata de Maria Miu este aproape cinematografic, astfel ca spectacolul sfarseste a fi foarte agreabil, brazdat uneori de scene comice, care reusesc sa mai descreteasca fruntile spectatorilor purtati in tristetea istoriei. Rolurile au fost distribuite unor nume mari, printre care Florina Cercel, Lari Giorgescu, Armand Calota, Carmen Ungureanu si Teodora Mares.

Program: 5 decembrie

Tarif: 50 de lei, 60 de lei; elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de bilete reduse (20 de lei)

Aici nu-i de joaca

Spectacolul de la Teatrul Nottara regizat de Catrinel Dumitrescu dupa piesa lui Pauline Daumale este nou, a fost lansat in martie 2015, insa a fost jucat deja dincolo de granitele tarii, la Koln. Actiunea piesei are loc in timpul sarbatorilor de iarna, un moment important din viata fiecaruia,pe care ar trebui sa-l petreci alaturi de cei dragi. Dar Isabelle (personaj interpretat excelent de actrita Victoria Cocias), o doamna cu pretentii, ajunge sa-si petreaca Revelionul cu un instalator (un rol jucat dumnezeieste de insasi regizoarea acestui spectacol). Este o poveste dulce-amaruie, plina de situatii neprevazute si de umor. Distributie: Catrinel Dumitrescu si Victoria Cocias.

Program: 26 noiembrie,

Tarif: 35 de lei; elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de bilete reduse (17,5 lei)

Aprilie, dimineata

Merita sa te nasti in Romania? Daca inca nu ati aflat sau nu v-ati edificat, atunci trebuie sa vedeti aceasta piesa pusa in scena de Diana Lupescu dupa o dramaturgie scrisa de Mihai Ispirescu. Piesa a fost jucata si inainte de 1989 (pe aceeasi scena a Teatrului Nottara), insa la vremea respectiva a fost foarte cenzurata. Toata odiseea porneste de la “un mic amanunt”: serviciul de statistica inregistreaza o cifra fictiva. William Georgescu este un suflet nenascut dar raportat la recensamant – iar de aici se declanseaza un intreg fenomen bizar. Nenascutul (jucat de Dan Clucinschi) vrea sa afle daca viata merita traita, ca sa stie daca merita sa se nasca. In alte roluri: Mihai Marinescu, Lucian Ghimisi, Ada Navrot si Raluca Tita.

Program: 6 decembrie

Tarif: 35 de lei; elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de bilete reduse (17,5 lei)

Coada

In piesa lui Israel Horovitz, Iarina Demian – minunata actrita si regizoare care pune in scena aceasta dramaturgie – scoate in evidenta, in stilul sau propriu si inconfundabil, felul in care oamenii se intrec intre ei pentru a ajunge primii la “coada”. In aceasta lupta perpetua, nimeni nu este ferit de umilinte, tradari si iluzii, pentru ca toate acestea fac parte si compun viata. “Coada” este viata, asa cum o simtim cu totii astazi, un mediu in care nimeni nu menajeaza pe nimeni. Un spectacol tragi-comic jucat magistral pe scena Teatrului Bulandra din Bucuresti (foarte aproape de Parcul Cismigiu) de Tudor Chirila, Radu Gheorghe, Nicodim Ungureanu/Cristian Cretu, Mariana Danescu/Irina Ungureanu si Ion Grosu.

Program: 6 decembrie

Tarif: 40 de lei (cat II), 60 de lei (cat I); elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de bilete reduse (20 lei)

Daca sunteti in tranzit prin Bucuresti si doriti sa mai ramaneti o noapte in Capitala, ca sa puteti urmari unul din aceste spectacole, aici aveti o multime de oferte de cazare.