TOP 4 trasee montane pentru incepatori pe care trebuie sa te aventurezi

Explorarea naturii, a intinderilor de verdeata, parca nepatrunse de civilizatie, a celor mai spectaculoase zone montane merita o planificare prealabila si multa pofta de aventura! Traseele montane ale Romaniei sunt varianta ideala sa-ti hranesti pofta de miscare si sa-ti antrenezi gasca sau familia la o plimbare in aer curat.

Cunoaste frumusetea salbatica a tarii si da-ti liber la drumetie pe unul dintre cele 4 trasee montane pentru incepatori:

  1. Sinaia – Poteca Regala – Stana Regala

Drumul care leaga Sinaia de Stana Regala este un traseu usor, cu o lungime de aprox. 4 km., strabatand padurea catre Poiana Stanii. Copiii vor fi incantati de imprejurimi si de frumusetea salbatica a zonei. Urmati drumul pietruit si flancat de balustrade din lemn pana ajungeti la Stana Regala, aflata la 1270 de metri altitudine, care va ofera o priveliste idilica asupra Vaii Prahovei.

Sursa foto: Proalpin.ro

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2Dx9PSy

  1. Brasov – Muntele Tampa – Treptele lui Gabony

Traseul inspre muntele Tampa poate deveni obositor, avand de urcat, mai intai, Treptele lui Gabony, respectiv 170 de trepte din piatra taiate in munte care urca prin padure. Totusi, de-a lungul acestora, exista poieni in care poti beneficia de pauza indelungate si panorame impresionante asupra orasului. Traseul dureaza aprox. o ora, insa va merita recompensa vizuala din varf.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2n2vnfT

  1. Timisul de Jos – Cascada – Canionul Sapte Scari

Timisul de Jos se afla la aprox. 10 km. de Brasov, iar traseul pana la Cascada si Canionul Sapte Scari dureaza aprox. o ora. Traseul beneficiaza de o tiroliana si de numeroase zone dotate cu mese si banci pentru a te odihni si pentru a admira frumusetea naturala din jurul tau.

Odata ajuns sus, pregateste-te pentru o experienta aparte in cadrul Canionului, format din sapte trepte masive prin care paraul Sapte Scari curge intr-o serie de cascade succesive. Traversarea canionului dureaza o jumatate de ora, iar, la intoarcere alege drumul ocolitor inspre Cabana Sapte Scari, pentru inca o portie de natura fascinanta. Iti recomandam sa alegi incaltaminte antiderapanta, intrucat suprafetele sunt alunecoase.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2n2vnfT

  1. Satul Magura

Cei ajunsi la poalele Pietrei Craiului au ocazia sa faca un traseu destul de lung, usor si foarte pitoresc. Traseul porneste din satul Magura si continua cu zona montana La Table. Urmeaza drumul prin satele pitoresti de munte, care ofera privelisti surprinzatoare asupra, apoi urmeaza o oprire pentru a admira magia Cheilor Pisicii.

La iesire, dupa aprox. 45 de minute, vei patrunde in zona Pesterilor si Prapastiilor Zarnestilor, un alt colt binecuvantat al Romaniei. Inapoi catre satul Magura, poti urma acelasi traseu. Nu te lasa descurajat de durata traseului, aprox. 6 h dus-intors, caci intalnesti nenumarate popasuri si cabane ca sa iti reincarci bateriile.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2n02pMC