Ce poti face intr-un weekend in Slanic Moldova

Foto: IONUT BACUTA / Shutterstock.com

Iti doresti sa petreci un weekend relaxant in mijlocul naturii, intr-un loc linistit, cu aer curat si paduri intinse? Avem solutia: Slanic Moldova, una dintre cele mai frumoase statiuni balneare din Romania!

Statiunea Slanic Moldova din judetul Bacau este cunoscuta in randul turistilor datorita izvoarelor sale cu ape minerale, ale caror calitati au fost premiate cu medalii internationale. Imediat cum ajungi in statiune, vei fi cucerit de cladirile interbelice. Cazinoul, amplasat in parcul central, domina parcul atat prin marime, cat si prin arhitectura. Nu e de mirare ca aceasta statiune era locul preferat de vacanta al lui I.L.Caragiale.

Iata ce poti vizita in Slanic Moldova intr-un weekend:

Parcul Central

O adevarata oaza de verdeata, cu alei ornate cu flori, brazi si fantani arteziene, parcul central este si el, alaturi de Casino, o mostenire interbelica. Din loc in loc gasesti panouri informative cu traseele montane pe care le poti parcurge, fauna zonei, izvoarele si beneficiile acestora. Parcul este linistit, curat, iar turistii sunt civilizati. In centrul parcului se gaseste un foisor, unde in serile calduroase de vara se tin concerte folk. La intrarea principala in parc, dinspre strada Nicolae Balcescu, exista un ecran cu imagini din statiune, iar jos, se afla ghivece de flori ce arata data
din calendar.

In parc exista o biserica si o zona special amenajata pentru copii. Parcul este ingrijit si modern, iar felinarele de la lasarea serii lumineaza placut.

Traseul 300 de trepte

Traseul este marcat cu triunghiul alb si rosu. Acesta porneste de la izvorul Sf. Spiridon, izvor ce marcheaza trecerea dinspre parc catre zona izvoarelor. Treci podul de vis-à- vis de izvor si poti intrezari cateva trepte ce-si fac loc printre copaci. Incepi sa urci si simti cum totul devine din ce in ce mai linistit, iar aerul din ce in ce mai tare. La origini au fost 300 de trepte, insa acum au ramas in jur de 160 (pe numaratelea). Traseul te poarta prin padure pana la zona de camping. Dupa cele “300 de trepte”, mai ai de urcat inca doua dealuri, apoi vei trece printr-o zona de
platou unde vei putea sa poposesti cateva clipe si sa faci cateva fotografii. Dupa aceasta portiune dreapta, incepe coborarea spre zona de camping. Coborarea este destul de abrupta, insa nu este periculoasa. Traseul dureaza intre 2-4 ore, depinde de conditia fizica a fiecaruia.

Panorama

Traseul catre panorama Slanicului este pe cat de scurt, pe atat de placut. Dureaza in jur de 20-30 de minute sa ajungi in varf, de unde vei putea observa intreaga statiune. Punctul de belvedere este de regula linistit, insa in zilele de vara, turistii se cam inghesuie sa se aseze la singura masuta de lemn de pe platou. Traseul porneste din parc, traversezi strada catre Hotel Dobru, mergi tot inainte pe langa cateva casute, iar la un moment dat, pe partea stanga iti va aparea in cale o poteca spre padure. Acest traseu este cel mai simplu si cel mai placut.

Aleea Izvoarelor

Dupa atatea trasee, este cazul sa ne mai si odihnim. Dar cum altfel sa te odihnesti la munte, daca nu activ? Este timpul pentru promenada pe de la izvoare! Pe strada principala, Nicolae Balcescu, treci de parc si vei gasi pe partea stanga cateva trepte ce coboara catre o esplanada. “Traseul” izvoarelor dureaza in jur de 40 de minute, insa sunt 40 de minute relaxante, umbrite de brazi si foioase, racorite de stanci si apa rece a izvoarelor, dar si a raului Slanic ce trece cand in stanga, cand in dreapta ta. Pe drum vei intalni si delicioasa Pastravarie, unde daca ti se face
foame, vei putea gusta din pestele faimos al statiunii – ai ghicit, pastravul.

Unde mananci in Slanic?

Dupa ce am vorbit de pastrav, ni s-a facut foame si ne-am gandit sa-ti spunem si unde se mananca bine in Slanic Moldova. Aici, optiunile sunt destul de multe si daca vii pentru prima data in statiune vei fi derutat. La restaurantul Crama Domneasca vei putea servi cea mai buna ciorba de burta si cel mai satios bulz taranesc, la Class vei gusta cea mai delicioasa pizza, iar la terasa Cascada, cu siguranta vei intalni cei mai gustosi mici! Pofta buna!

Ce mai poti vedea?

Daca iti mai ramane timp, dupa ce ai servit mici la terasa Cascada, in dreapta vei zari un pod destul de lat. Mergi in directia aceea si priveste in jos. Vei zari frumoasa cascada, destul de galagioasa cand e fluxul mare de apa, insa extrem de fotogenica!

Imprejurimi

La 13 kilometri de Slanic Moldova se afla localitatea Targu Ocna, ce ascunde o Salina unde iti poti petrece cateva ore cu familia! Adancimea salinei este de 240 de metri, iar de la suprafata pana in salina te va purta un autocar, pe un drum in forma de spirala. Acolo sunt amenajate locuri de joaca pentru copii, un teren de fotbal, dar si o biserica.

Unitati de cazare in Slanic Moldova

Hotel Dobru 4* – dispune de 43 camere elegante si comode cu: baie, televizor, minibar si balcon, de unde se pot admira superbele peisaje din jurul hotelului, dar si o terasa unde poti servi o bautura in timp ce admiri apusul si spatiile verzi. Pret: 400 ron/camera dubla/2 nopti, mic dejun inclus. Rezerva aici!

Vila Teleconstructia 3* – Asezata in inima statiunii, vila este compusa din spatii de cazare, restaurant, sala de consiliu, piscina, sauna, sala fitness si sala polivalenta (tenis de masa, tenis de camp). Pret: 450 ron/ camera dubla/2 nopti, mic dejun inclus. Rezerva aici!