Unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, Brasov este un loc in care poti honari in voie pe strazile-i medievale din centrul orasului sau pe potecile de pe dealurile si muntii din imprejurimi. Este un oras in care te poti bucura de linistea naturii cutreierand poalele Tampei si, totodata, un oras plin de viata, cu un Centru Istoric mereu invadat de turisti veniti din alte parti ale tarii sau de peste hotare.
Fiind una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din tara, Brasovul are preturi mai ridicate decat gasim in alte orase romanesti. Prin urmare, o vacanta de cateva zile in acest frumos oras te poate costa o suma destul de mare de bani.
Cu toate acestea, Brasovul gazduieste si cateva locuri turistice in care poti merge gratis. Iata care sunt cele mai cunoscute:
Piata Sfatului. Cel mai cunoscut si vizitat obiectiv turistic din Brasov este Piata Sfatului, o piata aerisita ce dateaza din Evul Mediu, pe cand era un loc in care se organizau frecvent targuri pentru negustorii sasi si maghiari. In zilele noastre, Piata Sfatului gazduieste aproape in fiecare weekend evenimente culturale si artistice, concerte in aer liber, targuri de antichitati, etc. Una dintre cele mai mari atractii ale pietei este Casa Sfatului (fosta primarie), astazi transformata in muzeu de istorie. Considerata a fi inima orasului, Piata Sfatului ofera o priveliste superba, fiind inconjurata de cladiri medievale bine intretinute, fantani arteziene si bancute ce te indeamna la cate un popas. Printre celelalte cladiri de seama ale pietei se numara Biserica Adormirea Maicii Domnului, Muzeul Civilizatiei Urbane Brasov, Casa Negustorilor, Casa Muresenilor si Casa Filstich-Plecker.
Strada Sforii. Unul dintre locurile preferate ale pasionatilor de fotografie si, totodata, locul de intalnire preferat al indragostitilor brasoveni, Strada Sforii este cea mai ingusta strada din intreaga Europa, putand fi atinsa, in acelasi timp, pe ambele margini daca tii bratele intinse. Iesind printr-unul din capetele ei, vei zari pitorescul munte Tampa, dar si piata Schei unde vei gasi o sumedenie de restaurante si localuri in care sa te rasfeti cu o ciorba de fasole in paine si cu o portie de papanasi deliciosi.
Aleea Dupa Ziduri, Turnul Alb si Turnul Negru. Un alt loc fermecator ce ascunde o istorie plina de intamplari deosebite este Aleea Dupa Ziduri. Datand din perioada secolului al XVI-lea, aceasta faimoasa alee este parte importanta a ansamblului de fortificatii ce inconjoara orasul Brasov si, totodata, un loc de promenada de o frumusete aparte. Zidurile sale sunt strajuite de Turnul Negru si de Turnul Alb, ambele construite in secolul al XV-lea.
Tampa. Nicio vacanta in Brasov nu este completa daca nu include o mica plimbare pe Tampa, micul munte situat chiar in afara orasului. Parcurgand un drum usurel de doar 2 ore, vei ajunge in varful Tampei, de unde vei putea admira panorama Brasovului. Daca drumetiile montane nu sunt chiar pe placul tau sau daca, dintr-un motiv sau altul, conditia fizica nu iti permite urcatul pe munte, ai posibilitatea de a ajunge in varf cu telecabina. Aceasta, insa, implica un mic tarif.
Pietrele lui Solomon. O alta zona de interes turistic din Brasov care nu necesita cheltuieli sunt Pietrele lui Solomon, situate in partea sud-vestica a cartierului Schei. Cu un aspect spectaculos si oarecum infricosator, aceste stanci au in spate o legenda conform careia regele Solomon, fugind de urmaritori, ar fi sarit cu calul peste valea ce strabate cele doua stanci. Solomon a scapat cu viata, insa dusmanii sai si-au pierdut viata cazand in prapastie.
Scheiul este legat de statiunea turistica Poiana Brasov printr-un drum forestier si are parte si de o zona amenajata pentru iesirile in aer curat si picnic.
Locuri de cazare in Brasov gasesti aici!