Descoperă Polonia: 3 destinații pe care nu trebuie să le ratezi

Plănuiești să călătorești peste hotare vara aceasta? De la arhitectura impresionantă și muzeele captivante, la peisajele naturale spectaculoase și tradițiile culinare delicioase, Polonia are câte ceva de oferit pentru orice tip de călător. Iți prezentăm  3 destinații pe care trebuie să le incluzi în planurile tale atunci când vizitezi Polonia.

Nu uita că Travelminit și-a îmbogățit portofoliul cu 5 noi destinații europene, printre care și Polonia. 

Varșovia

Varșovia este cunoscută și sub numele de “Orașul Phoenix” datorită capacității sale remarcabile de a renaște după perioadele istorice dificile, suferind distrugeri masive în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În prezent este o destinație reinventată care te va surprinde prin versatilitatea sa: zgârie-nori și magazine de lux, biblioteci și librării, străduțe istorice pavate, un mix architectural efervescent dintre trecut și prezent- toate acestea formând un peisaj urban cosmopolit și autentic. Centrul istoric, Piața Zbawiciela, Muzeul Răscoalei din Varșovia și Muzeul Neon, sunt doar câteva dintre atracțiile pe care nu trebuie să le ratezi.

Citește și: 3 locuri răcoroase din România în care să te refugiezi în zilele toride de vară

Cracovia

Cracovia, unul dintre cele mai fascinante orașe din Polonia, te va cuceri cu istoria sa bogată și atracțiile diversificate. Situat în sudul țării, orașul este renumit pentru minunatele sale mine de sare de la Wieliczka, unde vizitatorii pot explora galerii subterane spectaculoase și săli imense sculptate în sare. În centrul istoric al orașului, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, se află Piața Centrală (Rynek Główny), una dintre cele mai mari piețe medievale din Europa, dominată de frumosul Turn al Cetății și de biserica gotică Sfânta Maria. Aici se găsește și faimosul Sukiennice (Piața Vechiului Târg), o clădire istorică cu un târg de artizanat și suveniruri.

Zakopane

Zakopane este o destinație balneară fermecătoare situată în sudul Poloniei, la poalele munților Tatra. Acest oraș pitoresc atrage vizitatori din întreaga lume datorită peisajelor sale spectaculoase și atmosferei sale montane liniștitoare. Încadrat de vârfurile înzăpezite ale Tatrei, Zakopane este cunoscut pentru pârtiile sale de schi, traseele de drumeție și izvoarele termale.În timp ce explorezi Zakopane, vei descoperi o arhitectură tradițională montană, caracterizată de casele din lemn cu decoruri elaborate și balcoane înflorate. Piața centrală, Krupówki, este inima orașului, plină de restaurante tradiționale, magazine de suveniruri și târguri de artizanat.

Dacă plănuiești un sejur în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.