Descoperă Ungaria: 5 atracții de neratat

Plănuiești o escapadă pentru hotare? Cu peisaje pitorești, orașe istorice și o cultură bogată, Ungaria este o destinație ofertantă pentru toate gusturile. Iată 5 atracții din Ungaria pe care le poți descoperi acum cu Travelminit.

Budapesta

Budapesta, capitala Ungariei, este un oraș dinamic și plin de istorie, renumit pentru arhitectura sa impresionantă și atmosfera sa cosmopolită. Situată pe malurile Dunării, Budapesta oferă o combinație unică de clădiri istorice, băi termale celebre și o scenă culturală efervescentă. De la spectaculosul Parlament și Biserica Sfântul Ștefan, până la cetatea Buda și renumitele băi Gellért și Széchenyi, Budapesta este o destinație care îmbină perfect tradiția cu modernitatea, astfel că are câte ceva de oferit pentru orice tip de călător.

Citește și: Călătorie în Croația: 3 locuri pe care nu trebuie să le ratezi

Szeged

Szeged, cunoscut ca „Orașul Soarelui”, este faimos pentru arhitectura sa secesionistă, piețele largi și atmosfera sa universitară plină de viață. Domul din Szeged, băile termale Anna și festivalurile anuale de muzică și artă sunt printre atracțiile favorite ale celor care vizitează acest oraș. Cât timp ești aici îți propunem să te bucuri din plin de experiențele culinare deosebite pe care le oferă și să nu ratezi plimbările relaxante pe malurile râului Tisa.

Eger

Orașul istoric Eger este situat în nordul Ungariei de-a lungul râului omonim, la aproximativ o oră și jumătate distanță de Budapesta, fiind cunoscut în mod special pentru turismul viticol. Aici sunt produse diverse sortimente de vinuri roșii și albe, Eger fiind locul de origine al sortimentelor Bikavér (Sângele Taurului) și Egri Csillagok (Stelele din Eger). Dincolo de turismul viticol, turiștii pot explora cetatea sa medievală, băile termale și Bazilica Eger.

Siófok

Situat pe malul sudic al lacului Balaton, Siófok este o destinație populară pentru iubitorii de soare și de distracție. Odată ce ai ajuns aici vei descoperi că activitățile la care poți lua parte nu sunt deloc puține, de la sporturile acvatice, la relaxare pe plajă până la cluburile de noapte pline de viață.

Gyula

Gyula este o altă destinație istorică populară atât pentru frumusețea ei arhitecturală, cât și pentru băile sale termale care sunt la mai căutare, chiar și în rândul turiștilor români. Castelul din Gyula este unul dintre cele mai bine păstrate castele gotice din Europa Centrală și găzduiește un muzeu fascinant care oferă vizitatorilor o incursiune în istoria locală. De asemenea, orașul, De asemenea, în oraș sunt organizate o mulțime de evenimente culturale și festivaluri tradiționale, prin intermediul cărora poți trăi experiența autentică a culturii și tradițiilor maghiare.

Dacă plănuiești un sejur  în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.