Ți-ai propus ca primăvara aceasta să colinzi țara în lung și în lat, în căutarea celor mai frumoase locuri ale sale? Îți propunem să începi prin a explora județul Giurgiu, căci această destinație are mai multe de oferit decât ai crede. Iată câteva obiective care nu trebuie să îți scape.
Podul Giurgiu-Ruse
Podul Giurgiu-Ruse, cunoscut și sub numele de Podul Prieteniei, a fost inaugurat în anul 1954 fiind la vremea respectivă, cel mai mare pod combinat din Europa. Acesta asigură legătura rutieră și feroviară între Bulgaria și România, contribuind la facilitarea schimburilor și a relațiilor dintre cele două țări vecine. Construcția impresionantă are o lungime de 2.224 de metri și este susținută de 38 de piloni intermediari. De asemenea, acesta este singurul pod peste Dunăre care poate fi ridicat pentru a permite trecerea ambarcațiunilor mai înalte.
Parcul Național Comana
Dacă vrei să te bucuri de câteva momente de liniște și pace în natură, îți sugerăm o escapadă revigorantă în Parcul Național Comana. Acesta este situat în sudul județului Giurgiu, la doar o oră distanță de capitală, fiind astfel o opțiune la îndemână atunci când ai nevoie de o evadare de weekend. Rezervația naturală se întinde pe teritoriul mai multor comune și acoperă o suprafață de 25.000 de hectare, reprezentând cea mai extinsă zonă de luncă din România. Aceasta adăposește în jur de 11.000 de specii de plante, 212 specii de păsări, 37 specii de mamifere, 30 de specii de pești, 10 specii reptile, 141 specii de nevertebrate și 8 specii amfibieni. De asemenea, aici se găsesc o mulțime de specii rare de plante și animale, motiv pentru care a fost recunoscut ca sit Natura 2000, cuprinzând trei arii protejate importante: Rezervația Științifică de Ghimpe, Rezervația Științifică de Bujor și Balta Comana.
Pădurea Mănafu, Izvoarele
Pădurea Mănafu devine un loc de poveste odată cu venirea primăverii, căci aici poate fi admirat bujorul românesc în toată splendoarea sa, până la începutul lunii iulie. Din acest motiv, a fost declarată rezervație naturală forestieră, astfel că bujorul românesc este protejat prin lege.
De-a lungul a celor 28 de hectare se găsesc mai multe specii de arbori precum stejarul brumăriu, salcâmul, porumbarul, păducelul și gârnița. Plimbându-te prin pădure, este foarte posibil să întâlnești mai multe animale simpatice precum iepuri, căprioare și fazani.
Citește și: Visit Gyula – stațiunea din Ungaria cea mai iubită și apreciată de români
Conacul Drugănescu
Conacul Drugănescu se găsește în comuna Florești Stoenești la doar o oră distanță de București și este un exemplu remarcabil al stilului arhitectural brâncovenesc, alături de palatul Mogoșoaia și conacul Potlogi. Acesta a fost construit la începutul anilor 1720 de către Gavril Drugănescu, urmând ca în perioada anilor 1965-1967 să fie achiziționat și reabilitat de către Marina Stirbey Brâncoveanu.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.