Inca necunoscuta pentru multi dintre romani, plaja Vadu ar putea fi locul cel mai potrivit pentru tine daca iti doresti un sejur relaxant, in linistea naturii, pe malul Marii Negre.
Vadu nu este o statiune turistica, ci doar un simplu sat pescaresc, parte din comuna Corbu, care a prins oarecare notorietate incepand cu anul 2015, cand a aparut pe site-ul gypsy.ninja, intr-un top al celor mai frumoase plaje salbatice ale lumii.
Plaja se gaseste destul de aproape de faimoasa Mamaia, o statiune la polul opus din punct de vedere al facilitatilor, preturilor si numarului de turisti. Vadu este doar un loc pustiu, de care sunt atrasi oamenii ce merg la mare in cautarea solitudinii si linistii profunde, fara a fi inconjurati de muzica mult prea tare si de aglomeratia din statiunile mai populare. Aici vii ca sa te relaxezi in voie, fara a fi perturbat de nimeni.
Drumul catre Vadu porneste dinspre Mamaia sau Navodari, urmand drumul DJ 226 catre Istria, pana in comuna Corbu. Cand ajungi la capatul comunei, faci dreapta pe un drum comunal, urmarind indicatorul “Vadu”. Din acel punct, mai ai putin: trebuie sa virezi la dreapta in ambele intersectii ce ti se vor ivi in cale, urmand ca apoi sa o iei pe un mic drum neasfaltat si destul de pagubos din cauza gropilor. Dupa aceea, vei ajunge pe un drum betonat, unde insa iti recomandam sa conduci cat mai incet posibil, deoarece unele dintre dalele din beton nu sunt foarte bine prinse, iar daca sunt abordate cu mai mult de 10 km / h, risti sa iti lovesti masina.
Ultima portiune a traseului ce duce catre Vadu este constituita dintr-o poteca ingusta, de cativa kilometri, care duce tocmai spre plaja. Te sfatuim sa parchezi masina inainte de a intra pe poteca, pentru a nu risca impotmolirea acesteia (acest risc este cu atat mai mare cu cat masina are garda mai joasa).
Cum se prezinta plaja Vadu?
Pentru calatorii dornici de distractie, muzica de petrecere si animatie, plaja Vadu va fi, cu siguranta, mai plictisitoare decat un turneu de sah. Aici nu vei gasi decat o cherhana, ce pare a fi construita in mijlocul pustietatii, chiar langa malul salbatic al marii. Cu preturi mai mult decat acceptabile, cherhanaua te imbie cu preparatele sale delicioase din peste, in special cu ciorba si cu saramura, al caror gust iti va ramane impregnat in memorie pentru tot restul vietii. In rest, pe plaja Vadu vei avea parte doar de delicata briza a marii, de putina muzica raggae sau folk si de alti calatori ce vin in cautarea linistii, cel mai adesea amabili si prietenosi.
Deoarece plaja nu este dotata cu facilitati, nici macar cu cosuri de gunoi, iti recomandam sa aduni resturile alimentare si lucrurile de care nu mai ai nevoie intr-un sac de gunoi sau intr-o plasa pe care sa o iei cu tine la plecare. Totodata, deoarece plaja este menita pentru ascultarea valurilor marii si atat, vizitatorii sunt rugati sa nu dea drumul la muzica in asa fel incat sa nu-si perturbeze vecinii. Inutil sa mai spunem ca masinile nu au ce cauta pe nisip nici aici, nici altundeva.
Plaja, in sine, are un nisip foarte fin, cu o nuanta aurie, iar in apa vei fi nevoit sa mergi cateva zeci de metri pentru a te scufunda binisor. Din acest punct de vedere, seamana oarecum cu plaja din Mamaia. Un aspect ce poate fi usor suparator este lipsa umbrelutelor sau altor surse de umbra. Prin urmare, daca vrei sa te feresti cat de cat de soarele arzator, te sfatuim sa porti la tine o folie de protectie solara pe care sa o plasezi deasupra cortului. Daca ai posibilitatea, ideal ar fi sa iei la tine chiar o umbrela de plaja.
Cazarea in Vadu:In Vadu nu vei gasi nici supermarketuri, nici unitati de cazare. Prin urmare, daca nu vrei sa dormi in cort, dar sa stai cat mai aproape de linistita plaja, va trebui sa te cazezi undeva in Corbu, Navodari sau in Mamaia.