Un amestec unic de palate de basm, orașe fermecătoare, minuni naturale ascunse și peisaje uimitoare, România are fundalul perfect pentru escapade romantice de o zi. Lasă-te inspirat de frumusețea peisajelor sale, ademenit de locuri captivante și sedus de arhitectura sa minunată.
Am pregătit pentru tine top 5 excursii romantice dintre care să alegi când dorești să eviți rutina. Descoperă locuri uimitoare și umple-ți spiritul cu romantism, alege unul dintre aceste locuri fascinante și începe să-ți organizezi plimbarea de o zi.
Sinaia
Sinaia este o stațiune fermecătoare de pe Valea Prahovei, care în luna februarie se transformă într-un loc de basm. Cu toate acestea, poveștile regilor și reginelor sunt spuse la Sinaia tot anul, la Castelul Peleș. Fostă reședință de vară a regelui Carol Ist al României, castelul din secolul al XIX-lea este o bijuterie a arhitecturii germane neorenascentiste. Peste 150 de camere prezintă o multitudine de stiluri arhitecturale, de la Art Nouveau la Roccoco până la stilurile Morrish. Alături, Castelul Pelișor păstrează inima Reginei Maria, unul dintre iubiții monarhi ai României. Un loc al dragostei și regalității.
Bran
Unii asociază Bran cu contele Dracula, alții cu regina Maria, numită „ultima romantică” de biograful Hannah Pakula. Regina, precum și alți membri ai familiei regale românești, locuiau la Castelul Bran, care se înalță peste satul cu același nume. Este o destinație bună de turism rural și locul pentru a afla mai multe despre cum și-a lăsat amprenta regina castelului. În apropiere se află satul Măgura, un loc frumos pentru a experimenta viața rurală tradițională.
Cernica
Mănăstirea neoclasică a fost construită în 1608 în timpul domniei lui Radu Șerban. El a fost finanțat de Michał Waleczny, care, în calitate de prim conducător, a unit cele trei părți principale ale României actuale. Complexul este format din trei biserici și trei capele din secolul al XVIII-lea și prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Biserica principală a fost distrusă de mai multe ori. Cele mai grave daune s-au produs ca urmare a cutremurului din 1802 și 1838 și din cauza incendiilor din 1923. Al doilea templu a fost construit în secolul al XVIII-lea, dar aspectul său actual este rezultatul reconstrucției din anii 1960.
Când vizitezi ambele clădiri, acordă o atenție deosebită picturilor și frescelor antice. A treia biserică, cea mai mică dintre toate, a fost construită în cimitirul mănăstirii în 1804. Cimitirul în sine are pietrele funerare ale poeților, muzicienilor, teologilor și altor personalități românești.
Constanța
Constanța este unul dintre marile orașe ale României, dar și o stațiune modernă pe malul Mării Negre. Cazinoul din Constanța este una dintre atracțiile majore pe care ar trebui să le vizitezi atunci când călătorești de-a lungul coastei Mării Negre. A fost locul preferat al familiilor regale, așa că trebuie să faci poze afară, cu arhitectura sa superbă. A fost reconstruit de mai multe ori până când s-a închis în cele din urmă, deoarece era prea scump de întreținut. Interesant este că structura sa dublă a fost stabilită la Monte Carlo. Vestea bună este faptul că această impresionantă clădire a intrat într-un proiect de recondiționare.
Mogoșoaia
În top 5 excursii romantice, un loc musai de menționat este și Mogoșoaia, cu palatul său situat la 10 kilometri de București. Palatul a fost construit de Constantin Brâncoveanu și a servit drept palat rezidențial în 1702. Acum este considerat a fi bijuteria arhitecturii românești în stil brâncovenesc. Are o curte mare unde te poți plimba în aer liber, iar Muzeul de Artă Brâncovenesc are porțile deschise.
Locația este populară printre localnici pentru picnicurile de weekend și parcul tematic de la intrarea în impresionanta moșie. E ca și cum ai face o plimbare în Bucureștiul medieval.