Ai putea crede ca doar in sezonul cald poti merge in statiunile balneare pentru a te relaxa sau pentru a-ti ameliora simptomele reumatismului. Ei bine, acest lucru nu este adevarat. In tara noastra exista o multime de statiuni cu ape terapeutice in care poti merge in orice perioada a anului, inclusiv iarna, pentru o cura de sanatate si rasfat.
Citeste mai departe pentru a descoperi care sunt cele mai populare 5 statiuni balneare din Romania si ce caracteristici au:
1. Baile Felix. Situate la doar 8 kilometri de municipiul Oradea, Baile Felix sunt cea mai mare statiune balneoclimaterica de pe meleagurile romanesti in care functionarea este permanenta. Aici, turistii au parte de ape termale cu temperaturi cuprinse intre 20 si 49 de grade Celsius, o baza de tratament optima si conditii impecabile de relaxare. Statiunea se mandreste cu instalatii pentru bai la cada, bazine cu apa termala, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie, diferite saune, piscine interioare si exterioare, instalatii pentru elongatii sub apa, sali de gimnastica medicala si multe altele. Ofera o multime de beneficii pentru sanatate, procedurile si apele terapeutice de aici fiind ideale pentru pacientii care sufera de afectiuni reumatismale, post-traumatice, ginecologice, neurologice si endocrinologice.
Locuri de cazare in zona gasesti aici!
2. Sovata. Sovata este o localitate din Depresiunea Praid-Sovata din judetul Mures, dezvoltata pe cursul raului Tarnava Mica, ce a devenit faimoasa pentru lacurile sale cu ape tamaduitoare pe care le adaposteste. Unul dintre acestea, lacul Ursu, a fost format in anul 1875 si este cunoscut pentru faptul ca este unul dintre cele mai mari lacuri sarate heliotermale de pe Batranul Continent.
Printre procedurile medicale si de relaxare pe care le pot face vizitatorii statiunii se numara impachetarile cu namol cald, kinetoterapia, hidroterapia, electroterapia, gimnastica medicala si baile calde in apa sau bazin. Toate acestea sunt benefice in tratarea bolilor ginecologice, spondilozei cervicale si lombare, bolilor endocrinologice, bolilor cardiovasculare, afectiunilor degenerative, inflamatorii si reumatismale si bolilor sistemului nervos periferic.
Locuri de cazare in zona gasesti aici!
3. Slanic-Moldova. Cunoscuta si sub denumirea de “Perla Moldovei”, aceasta statiune balneara din judetul Bacau este binecuvantata cu izvoare de ape carbonate, bicarbonate, clorate, sodice, hipertonice si usor sulfuroase. Se spune ca acestea sunt la fel de eficiente pentru sanatate precum apele izvoarelor de la Karlovy Vary, Vichy si Aix-les-Bains. Printre procedurile de care pot beneficia pacientii care vin in aceasta statiune se numara curele interne cu apa din izvoare, tratamentul cu mofete (emanatii de bioxid de carbon), aerosolii, baile cu apa minerala incalzita, hidroterapia, kinetoterapia, psihoterapia, electroterapia, gimnastica medicala si meloterapia.
Locuri de cazare in zona gasesti aici!
4. Baile Olanesti. Situata intr-un cadru natural de poveste si gazduind ape curative ideale pentru tratarea alergiilor, Baile Olanesti reprezinta o alta statiune balneara in care poti merge in sezonul de iarna pentru o cura de sanatate si relaxare. Apele minerale de la Olanesti sunt, de asemenea, grozave in tratamentele impotriva afectiunilor renale, de nutritie, ale sistemului nervos periferic si bolilor reumatismale.
Locuri de cazare in zona gasesti aici!
5. Calimanesti – Caciulata. A cincea stațiune din aceasta lista, dar nu cea din urma, este Calimanesti – Caciulata, situata pe Valea Oltului, într-un cadru pitoresc greu de descris în cuvinte. Celebra pentru aerul sau ionizat negativ și pentru un bioclimat sedativ cu indice de stres cutanat de 10 și cu indice de stres pulmonar de 25, aceasta stațiune are, de asemenea, izvoare minerale clorurate, sulfuroase cu magneziu, calciu, sodiu și bromate, toate acestea fiind grozave pentru curele interne și externe. Printre afectiunile care pot fi ameliorate la Calimanesti – Caciulata se numara gastrita cronica, bolile tubului digestiv, bolile ORL, afecțiunile respiratorii si cele ale aparatului locomotor. Locuri de cazare in zona gasesti aici!