10 idei de cazare ca la bunici

Cu toții ne amintim de minunatele vacanțe de vară la bunici, când ne petreceam timpul pe ulițele din sat din zori și până în noapte. Deși aglomerările urbane din prezent nu ne mai permit acest lucru, putem da oricând o fugă într-un sat pentru câteva zile în inima autenticului de odinioară. Pe www.travelminit.ro ți-am pregătit o listă de peste 3000 de cazări din România, așa că astăzi îți oferim 10 idei pentru reîntoarcerea în copilărie.

  1. Casa Rustică din Stoenești, Vâlcea

Casa Rustică din Stoenești te întâmpină cu un cadru rustic aproape de natură, în drumul către șoseaua Transalpina sau orașul meșterilor olari, Horezu, dar și aproape de stațiunile balneoclimaterice Baile Govora, Baile Olanesti, Baile Ocnele Mari sau stațiunile Călimănești și Căciulata. În împrejurimi se regăsesc Peșterile Polovragi, Liliecilor sau Peștera Muierii și Cheile Oltețului și Bistriței.

Are 2 camere care pot găzdui 6 persoane, 2 bai și priveliști superbe chiar de pe prispa casei. Beneficiezi de spațiu suficient pentru parcarea mașinilor, de zonă verde cu o grădină mare, bucătărie complet echipată și piscină pentru zilele călduroase.

Poți rezerva cu restituire 100% la anulare cu cel puțin 30 zile înainte de sejur -> https://travelminit.ro/casa-rustica

2. Casa Pelu din Vale, Sibiu

Casa Pelu din satul pastoral Vale de la poalele munților Cindrel este retrasă de agitația vieții urbane și îți va oferi liniștea de care ai nevoie. Satul se cuibărește pe un versant montan cu priveliṣte ȋnspre larga câmpie ardeleanǎ. Un drum asfaltat ȋl face accesibil, dar îndeosebi străduțele pavate, cărările și potecile șerpuite te vor purta către dealurile împădurite. Dacă ești în căutare de liniștea rurală, ca odinioară, această zonă este potrivită pentru drumeții prin pădure și explorarea munților Cindrel.

Casa Pelu are 3 camere și poate acomoda 6 persoane, poți plăti și cu tichete de vacanță, iar în cazul în care nu mai poți ajunge, primești avansul în proporție de 100% dacă anulezi cu 14 zile înainte. Casa este renovată cu grijă pentru detalii, respectând stilul tradițional îmbinat cu cerințele contemporane de locuit. Și ca să fie un plus de autenticitate, gazdele îți oferă o excursie cu căruța de-a lungul unui pârâu și o masă în mijlocul naturii cu tocăniță în ceaun.

Poți rezerva cu restituire 100% la anulare cu cel puțin 14 zile înainte de sejur -> https://travelminit.ro/casa-pelu

3. Casa de vacanță Piatra Mică din Zărnești, Brașov

Casa de vacanță Piatra Mică din Zărnești este situată sub poteca turistică ce duce spre Creasta Pietrei Craiului prin Valea Crăpăturii. Sigur nu-ți sunt străine lucrurile acestea dacă ești fan al drumețiilor de munte. Casa este situată CHIAR  în mijlocul naturii, unde vecini îți sunt doar codrii și dealurile, iar curtea casei îți oferă o priveliște minunată spre Vârful Piatra Mică, Munții Bucegi și Valea Bârsei. Putem spune că este casa perfectă dacă vrei să te deconectezi de la tehnologie și să te conectezi cu natura, pentru că în apropiere te poți bucura de traseele alpine și de dealurile împădurite ce îți vor oferi o binemeritată răcoare într-o zi călduroasă de vară. Casa este situată la aproximativ 4 km de orașul Zărnești pe partea stângă a drumului spre Plaiul Foii, la 400 de metri de intersecția cu drumul forestier spre Mănăstirea Colții Chiliilor. Este construită din lemn, are 2 dormitoare ce pot găzdui 4 persoane, un living spațios, o bucătărie utilată și terasă mare închisă, însă și un spațiu afară unde te poți bucura de soare sau de stele.

Poți rezerva fără avans și cu anulare oricând: https://travelminit.ro/casadevacanta-piatra-mica

4. Casa Szabó Ház din Sovata, Mureș

Casa Szabó Ház din Sovata se află la 5 km de Lacul Ursu și de Salina Praid  și o găsești în mijlocul naturii alături de o priveliște ce îți taie respirația. Fântâna din curte îți amintește de vacanțele la bunici atunci când mergeai cu găleata să iei apă.  

Casa are 2 dormitoare ce poate acomoda 5 persoane, parcare privată gratuită, grădină și terasă.  

Poți rezerva fără avans și cu anulare oricând: https://travelminit.ro/casa-szabo

5. Casa tradițională țărănească din Mărginimea Sibiului, Sibiu

Casa tradițională țărănească din Mărginimea Sibiului sigur îți va aminti de casa bunicilor tăi, cu exteriorul casei încă păstrat ca pe vremuri, iar interiorul renovat. Dacă vrei să îți condimentezi sejurul cu un strop de seninătate de la țară, să cutreieri ulițele satului Vale și să te întâlnești cu oițele pe drum, această cazare s-ar putea să fie pe placul tău.  

Casa oferă 3 camere duble pentru 6 persoane, bucătărie complet echipată, terasă, grădină cu grătar, o curte unde să lenevești la soare și, la cerere, mic dejun și cină cu produse țărănești din sat.

Poți achita și cu tichete de vacanță, iar în cazul în care nu mai poți ajunge, anulezi cu 14 zile înainte și primești avansul 100% înapoi: https://travelminit.ro/casa-lopo

6. Casa Popasul Verde din Sângeorz Băi, Bistrița Năsăud

Casa Popasul Verde este un rai pentru iubitorii de turism ecologic, tradiții și obiceiuri ca la bunici acasă, să te poți relaxa în tihnă. Ferită de aglomerația orașelor, de traficul și zgomotul lor, la Popasul Verde găsești liniștea la care tânjești. Casa este realizată din paie și pământ și oferă o opțiune de cazare sustenabilă, precum casele răcoroase ale bunicilor făcute din pământ, cu paturi de paie și sobe de teracotă. Peisajele încântătoare pe care le poți observa de la balcon sau de pe casă îți transmit o energie bună datorită Munților Rodnei care se văd în depărtare.

Casa este alcătuită din 3 camere cu intrări separate și poate găzdui maximum 6 persoane. Dispune de toate facilitățile moderne necesare pentru desfășurarea activităților, fie că este vorba de un eveniment sau un weekend cu familia. Popasul Verde este situat în Sângeorz-Băi, Bistrița Năsăud.

 Poți rezerva fără avans și cu anulare oricând: https://travelminit.ro/popasul-verde

7. Căsuța Bunicii, Ocna Șugatag, Maramureș

Așa cum îi spune și numele, Căsuța Bunicii îți oferă un cadru autentic al vremurilor bunicilor noștri, specific zonei Maramureșului. Casa este situată în Ocna Șusgatag, are 2 camere pe etaje diferite, o cameră cu paturi de o persoană, la parter, și 2 paturi matrimoniale la etajul superior. Aceasta are decor specific zonei, din lemn, cu terasă și poate găzdui până la 6 persoane. În curte există și un loc de joacă pentru copii, iar în apropiere se poate schia pe timpul iernii la Cavnic, Șuior sau Borșa Complex.

Poți rezerva fără avans și cu anulare oricând: https://travelminit.ro/casuta-bunicii

8. Căsuța de sub pădure din Ampoița, Alba

Dacă îți dorești o vacanță cu familia însă nu ai găsit locul potrivit, Căsuța de sub pădure din Ampoița s-ar putea să îți facă cu ochiul. Cu o curte foarte mare și o livadă, locația este potrivită pentru familiile cu copii care își doresc să-și amintească de libertatea copilăriei la țară. Cei care vizitează Căsuța de sub pădure au acces la întreaga proprietate, la grădină și la livadă, care sunt la dispoziția turiștilor pentru cules. La doar 10 km de Alba Iulia, casa se afltă într-o zonă muntoasă, retrasă și sigură lângă Cheile Ampoiței. Zona este cunoscută pentru peisajele deosebite și pentru excursiile în natură, pe jos sau cu bicicleta.

Casa are 2 dormitoare duble, un living cu două canapele extensibile duble, mobilată complet, ce poate găzdui între 6 și 8 persoane. Copiii se pot juca în căsuța din copac, care are topogan exterior pentru distracția copiilor.

Poți rezerva fără avans și cu anulare oricând aici: https://travelminit.ro/casuta-de-sub-padure

9. Casa Nerling din Săcele, Brașov

Casa Nerling din Săcele, județul Brașov, oferă liniștea de la marginea pădurii și un peisaj superb asupra împrejurimilor. Casa este înconjurată de pădure, fiind un loc ideal pentru relaxare și drumeții. Se află în apropierea obiectivelor turistice ca Vârful Bunloc, Defileul Șapte Scări sau Parcul Aventura. Oferă 3 camere matrimoniale cu 2 băi, bucătărie echipată, living, terasă și șemineu și poate găzdui între 6-8 persoane.

Poți rezerva aici: https://travelminit.ro/casa-nerling

10. Casa de vacanță David din Svinița, Mehedinți

Casa de vacanță David se află într-unul dintre cele mai pitorești locuri din țara noastră, pe malul Dunării, înconjurată de natură. Casa este perfectă pentru câteva zile cu familia extinsă sau cu gașca de prieteni, are 6 camere și poate găzdui 12 persoane gata să-și ofere câteva zile de liniște și conectare cu natura. Este localizată aproape de malul Dunării, iar fiecare cameră are vedere spre Dunăre, pentru a-ți începe diminețile cu un peisaj frumos și o cafea bună. Te poți bucura de Rezervația Naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici în tihnă, dar și de statuia lui Decebal, Peștera Ponicova, Cetatea Trikule, Mănăstirile Mraconia și Sfânta Ana.

Poți rezerva fără avans și poți plăti cu tichete de vacanță, iar această îți va oferi cadrul perfect pentru a depăna amintiri din copilăriile petrecute la bunici: https://travelminit.ro/casa-david