10 idei de cazare în Sovata

Sursă foto: Iulius Agency/ Shutterstock.com

Sovata este o stațiune în județul Mureș renumită datorită lacurilor clorurate și sodice precum Lacul Ursu, Lacul Aluniș, Lacul Verde, Lacul Negru, Lacul Roșu, Lacul Mierlei și Lacul Șerpilor. Este  o stațiune potrivită pentru tratamentul anumitor afecțiuni, precum cele ginecologice, posttraumatice, endocrine.

O vacanță în Sovata înseamnă o combinație perfectă între mâncărurile tradiționale românești și ungurești, spa-uri moderne, peisaje pitorești și aer curat, plimbări pe trasee amenajate și o Mocaniță recent reabilitată, care circulă între Sovata și Câmpu Cetății.

Dacă alegi să vizitezi Sovata, am pregătit o listă cu câteva locuri pe care ar trebui să le bifezi pe lista ta de obiective:

  • Lacul Ursu și Arboretele de pe sărături
  • Mocănița din Sovata
  • Lacu Roșu
  • Muntele de sare – se află în spatele Lacului Roșu și Lacului Verde
  • Pârtia Aluniș – dacă alegi să mergi iarna
  • Lacul Negru – primul lac al Sovatei, format în anul 1710 prin surparea unei ocne
  • Izvorul Maria 
  • Așezarea romană de la Sovata (Dealul Földvár) datată din sec. I-III p. Chr.
  • Turnul Roman de la Săcădat
  • Izvorul Ghera
  • Salina Praid (la aproximativ 10 km de Sovata)

Dacă ești în căutarea unei unități de cazare în Sovata, iată 10 idei de cazare aproape de atracțiile principale din zonă.

Pensiunea Comfort

La maximum 10 minute de atracția principală a zonei, Lacul Ursu, Pensiunea Comfort se află la doar 100 de metri de ștrandul și baza de tratament Lacul Negru. Pensiunea dispune de 14 camere duble moderne și confortabile cu balcon și baie proprie, cu posibilitatea unui pat suplimentar pentru copii. La pensiune poți ajunge foarte ușor cu mașina, unde ai și o parcare privată. Poți rezerva fără avans cu anuare oricând și poți achita cu tichete de vacanță. Prețul unei camere duble pornește de la 220 de lei/noapte.

Vila Rigó

Clasificată la 3 stele, Vila Rigó este situată chiar în centrul stațiunii Sovata, în vecinătatea Lacului Ursu. Vila dispune de o bucătărie complet utilată, are 8 camere duble cu băi proprii și balcon și un apartament cu 2 camere, ideal pentru familii. Gazdele oferă contracost și transfer de la aeroportul Târgu Mureș, care se află la 60 de kilometri de Sovata. Poți rezerva fără avans cu anulare oricând și poți achita cu tichete de vacanță. Prețul unei camere pentru 2 persoane pornește de la 200 de lei/noapte.

Hotel Szeifert

Situat în Sovata, la 260 de metri de renumitul Lac Ursu şi chiar pe malul Lacului Negru, Hotelul Szeifert oferă saună, cadă cu hidromasaj (contracost și cu programare prealabila la receptie) şi camere cu acces gratuit la internet WiFi şi prin cablu. Restaurantul proprietăţii serveşte specialităţi locale preparate cu ingrediente proaspete.

Camerele duble şi suitele au podea de lemn, zonă de relaxare, minibar şi cutie de valori. Toate unităţile de cazare au baie cu duş sau cadă, iar unele dintre acestea oferă balcon. În timpul verii, oaspeţii pot lua masa pe terasa hotelului, iar copiii au la dispoziţie un loc de joacă. Barul Hotelului Szeifert serveşte băuturi revigorante.

La un cost suplimentar, oaspeţii se pot relaxa în zona de wellness, cu programare prealabila la recepţie şi care oferă o sală de masaj, aparat de vibromasaj, o bicicletă staţionară şi o cameră pentru copii cu jucării.

Pensiunea Németh

Complexul este așezat în mijlocul naturii, în Sovata și dispune de 46 locuri de cazare, cu 6 camere duble cu pat matrimonial, 2 apartamente și 7 camere cu pat matrimonial și 2 paturi supraetajate. Poți beneficia în voie de toate facilitățile pensiunii: piscină exterioară încălzită, saună, ciubăr cu apă sărată, sală salină! În plus, la locație te bucuri de o gamă largă de programe turistice și de agrement pentru întreaga familie.

Pensiunea Amnesia

Pensiunea Amnesia este situată în Sovata, la 850 m de Lacul Ursu, cel mai mare lac heliotermic din lume. Pensiunea oferă servicii de cazare pentru un număr maxim de 20 persoane în 5 camere și 2 apartamente spațioase. Camerele și apartamentele sunt dotate cu paturi matrimoniale, tv, baie proprie, terasă, bucătăria este complet echipată, iar living-ul dispune de un șemineu cu lemne. La pensiune vă puteți relaxa la saună, în jacuzzi-ul cu apă sărată sau să faceți plajă pe terasa cu șezlonguri.

Hotel Teleki

Hotelul Teleki din Sovata își așteaptă turiștii într-un cadru natural deosebit de pitoresc și liniștit, cu aer curat, departe de agitația citadină, fiind înconjurat de păduri de foioase și conifere.

Ce poate fi mai relaxant, decât să te trezești dimineața ascultând ciripitul păsărilor sau mai revigorant decat o plimbare prin pădurile mirifice dinprejur? Aici, pentru câteva zile, asculți doar glasul naturii, scapi de stres și de zgomotul orașului.

Copiii au posibilitatea de a juca fotbal de masă, tenis de masă sau alte jocuri de societate.

Casa Dora

Casa Dora oferă cazare în Sovata, precum și WiFi gratuit, grătar și un loc de joacă pentru copii. Unitățile de cazare au TV cu ecran plat, aparat de cafea și ceainic. Fiecare studio și apartament are bucătărie dotată și baie proprie, cu articole de toaletă gratuite și uscător de păr.

De asemenea, sunt disponibile diferite activități, cum ar fi schi și pescuit. Casa Dora se află la 40 km de Târgu Mureș și la 48 km de Sighișoara. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Târgu Mureș, situat la 52 km de proprietate.

Pensiunea Elisabeta

Pensiunea Elisabeta din Sovata a fost construită în anul 2013 și oferă cazare la standarde superioare, aproape de stațiunea balneoclimaterică Sovata-Băi. Situată la o distanță de aproximativ 1 km de Lacul Ursu și aproximativ 200 de metri de centrul orașului, clienții au acces ușor la magazine, piață, teren de joacă și alte facilități.

Pensiunea dispune de 7 camere modern mobilate (4 camere duble și 3 camere triple) dotate cu TV, acces Wi-Fi și baie proprie. Pensiunea are o bucătărie comună complet utilată.

Casa Dan

Situată la doar 2,4 kilometri de Lacul Ursu, Casa Dan oferă cazare în 2 camere spațioase cu baie proprie și un apartament la mansardă format din două camere. Printre facilități se numără: acces la grătar, terasă, WiFi gratuit și parcare privată gratuită. Oaspeții au la dispoziție o zonă de luat masa, o chicinetă şi TV cu ecran plat cu canale prin cablu.

Cabana-Restaurant Stâna de Vale

Având ca vecini doar pădurea și pârâul Sebeș, Cabana Restaurant Stâna de Vale din Sovata își așteaptă oaspeții într-un cadru natural impresionant. Lacul Ursu se află la doar 1 kilometru de cabană, zona este foarte ofertantă pentru activități în aer liber și drumeții. Gazdele vă îndrumă spre locuri unde puteți închiria biciclete pentru plimbări în aer liber pentru sezonul cald și sănii trase de cai pentru sezonul rece sau un foc de tabără alături de un vin fiert. Cabana poate acomoda maximum 24 de persoane în 10 camere matrimoniale și un apartament pentru 4 persoane. Poți achita cu tichete de vacanță, iar în cazul în care planurile tale se schimbă, poți anula gratuit cu până la 7 zile înainte de check-in. Prețul unei camere duble pornește de la 380 de lei/noapte cu demipensiune inclusă.

*(articol sponsorizat)