10 idei de vacanță în Băile Tușnad sub 200 lei/noapte/cameră

Cel mai mic oraș din România la nivel de populație, Băile Tușnad este o stațiune de balneoterapie adesea cunoscută drept „Mica Elveție” și „Perla Transilvaniei”, datorită aerului curat ce încântă fiecare vizitator. Situată în valea râului Olt, stațiunea Băile Tușnad este ascunsă între munții Harghita și Bodoc. Frumusețea și misterul său este dat de zona vulcanică antică, plină de mituri și legende și de izvoarele sale minerale.

Apele bogate în clor, sodiu, bicarbonat și alte minerale oferă remedii pentru diverse afecțiuni și boli. Există diverse metode de tratament disponibile în stațiune, precum băi din plante și tratamente cu ajutorul apei minerale, terapiei cu magnet și gimnastică medicală.

Indiferent dacă este vorba de o vacanță de relaxare sau de o deplasare pentru tratament, stațiunea balneară te va ajuta să înțelegi cu adevărat sensul maximei latine „Mens Sana in Corpore Sano”.

Dacă te-ai gândit să îți petreci aici câteva zile, iată 10 unități de cazare:

Pensiunea Olt

Pensiunea Olt și-a deschis porțile pentru oaspeții săi în luna martie 2008, iar de atunci, an de ani primește turiști dornici să descopere frumusețile stațiunii Băile Tușnad. 

Punctul forte al pensiunii îl constituie poziționarea sa centrală, și proximitatea față de atracțiile cele mai importante ale stațiunii: Lacul Ciucaș, Biserica Romano-catolică, Biserica Ortodoxă, fiind la o distanță de numai 5 minute de mers pe jos de la pensiune.

Pensiunea dispune de 6 camere cu două paturi și 8 camere cu pat dublu. Toate camerele dețin baie proprie, televizor, frigider (minibar). Dacă vrei să poposești aici, află că șederea minimă este de 3 nopți. 

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 120 de lei/cameră.

Pensiunea Sara

Piscina de la sau aproape de Hotel Sara

Cu o priveliște superbă spre munții Piatra Șoimilor, situată într-o zonă liniștită și aproape de centrul oraşului, pensiunea Sara te așteaptă. Capacitatea de cazare este de 20 locuri în 9 camere, 3 camere duble si 3 apartamente. Aceste camere au fost concepute şi amenajate special pentru vacanța familiilor, care oferă confort cu două camere, una pentru părinți și una pentru copii.

Camerele sunt amenajate modern, mobilierul este din lemn masiv de brad, paturi cu saltele ortopedice, grup sanitar propriu – cu duş, uscător de păr, televizor, minibar, internet Wi-Fi și terase spațioase.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 170 de lei/cameră.

Casa Șindrilă

Zonă de luat masa în

Casa Șindrilă este locul potrivit de vacanţă pentru două familii mai mici sau o gaşcă de prieteni. Este ideală și pentru familiile cu copii mici: ai la dispoziţie scaun înalt pentru copii, pătuţ pentru copii, piscină gonflabilă, teren de joacă, dar și un spațiu de joacă interior.

Casa are la parter un spaţiu mare de zi, cu şemineu, masă mare și canapea. În caz de nevoie, se poate delimita aici un spaţiu pentru dormit cu canapea extensibilă sau saltea.

La parter mai este bucătăria cu cămară şi baia, unde bucătăria este utilată complet. În baie este şi o maşină de spălat automată. La mansardă sunt două dormitoare, ambele cu grup sanitar. 

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 100 de lei/cameră.

Pensiunea Szurdok

Clădirea în care este situat/ăpensiunea

Situată la 350 de metri de la centrul staţiunii, pensiunea Szurdok îți oferă o priveliște deosebitã asupra defileul Oltului și Stâncii Șoimului.

Pensiunea îți stă la dispoziție cu 35 de locuri pe două niveluri. Ca dotări, pensiunea dispune de: apă caldă, încălzire centrală, TV cablu, televizor. În curtea pensiunii parcarea este asiguratã pentru clienți. Curtea are și un spațiu amenajat pentru grătar sau un foc de tabără, iar cei mici de pot bucura de un tobogan

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 90 de lei/cameră

Pensiunea Elcomex

Un pat sau paturi într-o cameră la Pensiunea Panorama Elcomex

Pensiunea Panorama este o unitate de cazare în stil rustic, idealã pentru famili și grupuri de prieteni. Este amplasatã lângã șoseaua principală, în imediată apropiere de centrul stațiunii Bãile Tușnad.

La o distanță de 400 m de Centrul Wellness, parcul de aventură și lacul de agrement Ciucaş.

În vecinãtatea pensiunii se aflã unitãții turistice și instituții cum ar fi: Baza de Tratament, Salonul Wellness și Fitness, Lacul de Agrement Ciucaș, C.E.C. Bank, Centrul Comercial. De asemenea, de la pensiune se poate porni într-o drumeție pe jos la Lacul Sfânta Ana,Tinovul Mohoş, Peștera Puturoasa, Stânca Şoimilor, Turnul Apor.

Capacitatea pensiunii este de 36 locuri în 15 camere, camerele fiind de 2, 3, locuri, respectiv un apartament pentru 6 persoane.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 100 de lei/cameră.

Rei House

Pensiunea Rei House te întâmpină cu o atmosferă de familie și este ideal pentru grupuri de 8-10 persoane. Pensiunea dispune de 4 camere duble, un pat suplimentar poate fi adăugat la 2 camere, dacă este necesar.

Fiecare cameră are baie proprie, iar bucătăria este comună. Ca spații de relaxare, poți citi o carte în living sau să te bucuri de aerul curat pe terasa spațioasă. În curte există locuri de parcare, un grătar, spațiu amenajat pentru pentru copii și un foișor pentru boardgames. 

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 120 de lei/cameră.

Casa de oaspeți Roza

Casa Roza te așteaptă cu 12 locuri de cazare dispuse în 6 camere și 4 băi, organizate astfel încât să te simți ca acasă. Curtea extinsă te va îndemna la relaxare, iar piscina este locul perfect unde te poți răcori într-o zi toridă de vară. 

Prețul unei nopți de cazare este de 100 de lei/cameră

Alte opțiuni de cazare:

https://travelminit.ro/ro/cazare/casa-miklos-baile-tusnad

https://travelminit.ro/ro/cazare/pensiunea-iris-baile-tusnad

https://travelminit.ro/ro/cazare/casa-de-oaspeti-julianna-baile-tusnad