10 motive pentru care Croatia este Raiul pe Pamant

Putine sunt destinatiile de pe acest Pamant care pot fi comparate cu paradisul, iar majoritatea dintre ele se afla la mii de kilometri distanta fata de Romania. Chiar daca fiecare dintre noi viseaza cu ochii deschisi la o vacanta exotica unde sa ne simtim ca in Rai, distanta sau preturile ridicate ale unei astfel de escapade ne tin departe de implinirea visului.

Daca nu ai o imagine clara asupra paradisului, iti povestim noi cum ar trebui sa arate: vegetatie luxurianta, plaje intinse, apa cristalina si cerul sa le imbrace pe toate intr-un tablou desavarsit. Pe langa toate elementele naturale adaugam cateva resorturi de lux care dau o noua definitie confortului. Daca inca nu este suficient sa te simti ca in paradis, gandeste-te la sentimentul de libertate si implinire pe care il ofera peisajele din astfel de locatii atat la vederea rasaritului cat si la momentul in care soarele apune. Suna bine, nu?

Pentru cei care isi doresc sa ajunga in paradis dar nu se incumeta sa strabata zeci de mii de kilometri pana la destinatiile exotice din sudul Asiei sau de pe teritoriul African, echipa Travelminit are o veste excelenta: paradisul poate fi explorat in Europa. Da, ai citit bine, in Europa! La doar cateva sute de kilometri distanta se afla o tara spectaculoasa, care datorita peisajele incredibile si varietatii formelor de relief poate fi considerata cu usurinta o bucatica rupta din Rai. Daca inca esti sceptic cu privire la acest lucru, iti prezentam 10 de motive pentru care Croatia merita sa fie asemanata cu paradisul.

1. Plajele din Croatia sunt printre cele mai impresionante si mai apreciate din intreaga lume. Cu forme bizare sau texturi diferite, plajele de pe tarmul croat au reusit sa mentina viu interesul turistilor pentru statiunile de pe litoralul Marii Adriatice.

ansharphoto/Shutterstock.com

2. Temperaturile de pe teritoriul tarii sunt mai mult decat ideale in orice sezon. Fiind unul dintre cele mai insorite locuri din Europa, te poti bucura chiar si pana la12 ore pe zi de lumina soarelui. Asadar, daca esti fan al temperaturilor ridicate si iti place sa te bronzezi, Croatia e locul perfect pentru tine.

3. Preturile sunt foarte “pamantene”. Chiar daca esti gata sa pasesti pe taramuri asemanatoare paradisului, preturile de aici sunt inca foarte accesibile pentru turisti. De exemplu, preturile pentru o noapte de cazare in Split incep de la 204 lei pe noapte/doua persoane*, iar pentru o masa la restaurant o sa platesti aproximativ 100 de kuna (=61 de lei).

xbrchx/Shutterstock.com


4. Peisajele din Croatia sunt atat de spectaculoase incat au fost incluse in secventele unor seriale de succes. Serialul-fenomen Game of Thrones a reusit sa creasca considerabil popularitatea orasului Dubrovnik prin prezentarea acestuia in cateva scene. Dupa difuzarea scenelor toti fanii au fost de parere ca taramurile prezentate reprezinta cu siguranta un colt de Rai indepartat si nu un orasel de pe teritoriul Europei.

5. Noi credem ca in paradis iti este permisa atat oprirea timpului, cat si calatoria in trecut, asa ca un alt motiv pentru care sigur Croatia isi merita titlul de “Rai pe Pamant” este portul Istria. Aici se afla unul dintre cele mai vechi amfiteatre romane, cunoscut si apreciat in intreaga lume datorita modului in care s-a conservat de-a lungul secolelor. Profita de aceasta ocazie si calatoreste in timp in vremea Imperiului Roman si bucura-te de atmosfera incendiara creata inaintea fiecarui spectacol din arena.

Kayo/Shutterstock.com

6. Croatia gazduieste in fiecare an numeroase festivale in aer liber care aduna tineri din toate colturile Europei, iar pentru ca idea de paradis este subiectiva si difera de la persoana la persoana in functie de varsta si preferinte, ne-am gandit ca pentru multi dintre turistii tineri acest aspect ar trebui mentionat.

7. Nu poti sa te decizi daca vrei la mare sau la munte? In paradis cu siguranta le poti avea pe amandoua la un loc, la fel si in Croatia. Cel de-al doilea cel mai inalt varf din Croatia – Sventi Jure – se afla la doar cativa kilometri distanta de mare, lucru ce nu face decat sa ii bucure pe iubitorii de natura care au visat dintotdeauna la un loc care sa aduca impreuna apele linistite ale marii si varfurile cutezatoare ale muntilor.

Gaspar Janos/Shutterstock.com

8. Capitala tarii este un adevarat Rai pentru iubitorii de cafea. Localnicii din Zagreb sunt cunoscuti pentru atentia pe care o acorda prepararii licoarei care le insenineaza diminetile. Daca esti mare amator de cafea si vrei sa incerci cat mai multe tipuri din bautura magica, te sfatuim sa faci o vizita cafenelelor cu renume din Zagreb.

9. Daca plajele nu sunt favoritele tale, insa iti place la nebunie sa te pierzi pe cararile ascunse din inima naturii, atunci nu trebuie sa ratezi parcurile nationale din Croatia. Numeroasele lacuri si cascade fac din ariile protejate o adevarata bijuterie a naturii.

Creative Travel Projects/Shutterstock.com

10. Nu suntem siguri ca vei apuca sa inoti cu ei, dar daca petreci suficient timp pe malul vestic al Istriei si esti foarte norocos de fel poti sa admiri salturile vesele ale delfinilor. Desi nu sunt zariti atat de des prin aceste parti ale Europei, in Croatia poti avea parte de acest privilegiu.