10 ștranduri din România

Chiar dacă este ultima lună de vară, ți-am pregătit 10 ștranduri din România care te invită la distracție și adrenalină, cu piscine cu valuri sau apă sărată și tobogane.

Waterpark Divertiland, București

Sursă foto: Divertiland Water Park/ Facebook.com

Unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din România cu 8 piscine pentru adulți și pentru copii, te așteaptă să îți petreci ultima lună de vară la distracție. Parcul îți oferă doza de adrenalină datorită toboganelor și a piscinei cu valuri, care te va face să te simți ca în vacanță. Mini piscinele din dreptul barului îți permit să savurezi un cocktail în timp ce te bucuri de plajă în piscină. De asemenea, dacă ești iubitor al mediului acvatic și al activităților olimpice, tot aici vei găsi și o piscină olimpică, care să îți pună abilitățile la încercare. Piscina celor mici este locul ideal unde copiii să-și consume energia prin înot și joacă, într-un bazin cu adâncime redusă. Tot aici copiii se pot da pe toboganele de mici dimensiuni si se pot juca în arena cu tunurile de apa. Nu trebuie să-ți faci probleme în legătură cu prânzul, Divertiland îți pune la dispoziție restaurante și baruri.

Anul acesta fiind mai special, numărul de vizitatori la ștrand este limitat, astfel va trebui să îți programezi vizita în parc printr-un mesaj-text pe whatsapp, la numărul de telefon 0786.722.897. Mesajul trebuie să conțină numărul de telefon al reprezentantului de grup, numele și prenumele acestuia, dar și ale însoțitorilor, data vizitei și ora aproximativă a sosirii. O altă variantă ar fi să îți achiziționezi bilete online de aici.

Programul parcului este zilnic de la ora 10:00 la ora 20:00.

Pentru prețuri intra aici.

Ștrandul de la Praid

Sursă foto: salinapraid.ro

Renumele stațiunii Praid vine de la lacurile sărate formate în vehicle gropi de exploatare și dolinele naturale abandonate. Pârâul Corund a curs peste acest șir de gropi și doline și a accelerat procesul de apariție a unor mici lacuri încălzite prin fenomenul de heliotermie. Aceste lacuri datează încă din secolul al 17-lea și al 18-lea și au adus renumele Praidului, ca fiind o stațiune balneară vestită în Țară. Ștrandul cu apă sărată de la Praid este cunoscut pentru beneficiile apei sărate pentru sănătate, mai ales în cazul bolnavilor cu artrită, gută sau reumatisme. Apa are în compoziție iod, brom, elemente alcalino-feroase, fiind ușor bicarbonatată, cu miros de petrol, iar radioactivitatea slabă i-a conferit o unicitate printre apele băilor sărăte cunoscute. Printre gazele care se găsesc în apa termală de la Praid se întâlnește metanul, etanul și bioxidul de carbon. Ștrandul a fost modernizat în 2014, atunci când a căpătat titlul de cel mai modern ștrand sărat artificial din țară. La momentul actual, apa sărată vine de la o adâncime de 150 de metri, apoi staționează câteva luni în bazinul subteran unde dobândește o salinitate foarte mare.  

Găsiți lista de prețuri aici.

Ştrand Apollo, Sângeorgiu de Mureş

Sursă foto: clubapollo.ro/strand-sangeorgiu-de-mures

Centrul de agrement de la Sângeorgiu de Mureș, mai exact Ștrandul Apollo, are o suprafață de 24.000 mp, fiind o atracție în zonă datorită serviciilor și posibilităților de petrecere a timpului liber. Ștrandul este printre cele mai cunoscute din județul Mureș, având în dotare piscine cu apă dulce cu o suprafață de 2.200 mp cu o adâncime ce variază între 1,1 metri până la 1,7 metri și un bazin cu apă sărată cu o suprafață de 750 mp. Băile cu apă sărată în aer liber sunt benefice pentru orice organism, mai ales pentru cele cu afecțiuni ale aparatului locomotor de natură reumatismală, traumatică și ortopedică, afecțiuni ale sistemului nervos. Tot aici vei găsi și o mini piscină și un loc de joacă pentru copii, o plajă generoasă cu șezlonguri, terase, zone de relaxare și teren de beach volei. Zona pentru copii se află în zona Family, astfel că părinții își pot supraveghea copiii în timp ce se relaxează.

Ștrandul are și o zonă numită Paradisul Verde, în mijlocul naturii, unde poți admira lacul cu nuferi și cascada, dar și un restaurant și un loc pentru masaj.

Aici găsești tarifele pentru strand.

Ștrandul Faro, Giurgiu

Amplasat într-o zonă impresionantă, pe malul Dunării, ștrandul Faro este unul dintre cele mai vizitate parcuri din județul Giurgiu. Faro face parte din Complexul Perla, situat în Portul Giurgiu, iar clienții au la dispoziție două bazine, dușuri, cabine de schimb și bar.

Programul ștrandului este de la 09:00 la 19:00 de luni până duminică și poate fi găsit pe Strada Portului, nr. 1.

Ștrand termal, Sânmihaiu German

Sursă foto: ștrand-termal.ro

Ștrandul termal de la Sânmihaiu German, din județul Timiș, oferă 5 bazine cu apă sărată sau apă dulce, atât în interior, cât și în exterior. Ștrandul are și un restaurant cu 50 de locuri capacitate și poate oferi și cazare în 17 căbănuțe cu capacitate de 2 și 4 locuri. Căbănuțele se închiriază doar pe perioada verii, cu tarife între 70 și 120 de lei/noapte. Dacă ești adeptul campingului, poți campa cu cortul sau rulota în locul verde special amenajat.     

Vezi alte ștranduri:

1. Ștrand Ostroveni, Vâlcea

2. Nada Florilor, Falticeni

3. ReKreativ, Sfântu Gheorghe

4. Ștrand Bârlad

5. Ștrand Zlatna