10 unități de cazare cu ciubăr din România unde să îți petreci o vacanță relaxantă

Încă ne mai putem bucura de atmosfera caldă a ultimelor zile de vară și, în curând, de briza plăcută de toamnă. Așa că, dacă te gândești la câteva zile relaxante, în natură, cu opțiuni și pentru bălăceală, avem recomandările perfecte pentru tine.

Ți-am pregătit 10 idei de cazare cu ciubăr pentru o vacanță relaxantă și în siguranță în România.

Hotel Szeifert Sovata (3*)

Aflat chiar în centrul stațiunii Sovata, Hotel Szeifert, oferă cazare în două clădiri înconjurate de copaci și pune la dispoziție clienților săi o zonă de wellness cu cadă cu hidromasaj, baie cu apă sărată fierbinte (ciubăr), cameră de masaj, o terasă pentru plajă și acces gratuit la internet WiFi. Hotelul oferă activități distractive și pentru cei mici. Astfel, copiii se pot juca la locul de joacă special amenajat, se pot distra în camera X-box sau pot juca fotbal de masă. 

Pensiunea Conacul Molnos Corund (4*)

Pensiunea Conacul Molnos Corund

Pensiunea Conacul Molnos este situată în centrul comunei Corund, la 19 km de stațiunea Sovata şi la 11 km de Praid. Proprietatea este un conac mobilat în stil aristrocat, cu camere spațioase și sobe din teracotă lucrate manual de meșterii locali, o zonă de living și relaxare cu TV cu ecran plat și canale prin satelit. 

Conacul oferă cazare cu mic dejun inclus, facilități de grătar si WiFi gratuit. Proprietatea dispune și de facilități spa și wellness ce includ o baie termală cu cadă cu hidromasaj, saună și ciubăr. Pentru petrecerea timpului în natură, poți face drumeții sau plimbări cu bicicleta.

Pensiunea Turistică Anna Borzont (3*)

Pensiunea Turistică Anna Borzont

Pensiunea Turistica Anna se află în inima ținutului Secuiesc, la marginea satului montan Borzont, și la 40 km de stațiunea balneară Sovata. Amplasată într-un loc plăcut și liniștit, chiar în pădure, Pensiunea Anna este locul potrivit pentru o vacanță odihnitoare în natură. Proprietatea pune la dispoziție un lounge comun și WiFi gratuit, un spațiu de joacă pentru copii și tenis de masă. Facilitățile oferite includ un ciubăr și saună uscată.

Vila Mountain Paradise & Wellness Izvoare (4*) 

Vila Mountain Paradise & Wellness Izvoare

Mountain Paradise & Wellness din Izvoare este o cabană modernă situată într-un peisaj feeric de pădure, la 24 km de Odorheiu Secuiesc. Vila acomodează 11 persoane și este perfectă pentru grupuri care își doresc o destinație de vacanță departe de forfota orașului. Proprietatea oferă acces la WiFi gratuit și mic dejun continental, zonă comună de lounge și bucătărie. Vila Mountain Pardise & Wellness pune la dispoziție oaspețior săi și facilități de spa cu jacuzzi, sauna și ciubăr exterior.

Casa Dives – Transylvania Pianu de Sus (3*)

Casa Dives - Transylvania Pianu de Sus

Casa Dives este situată în apropiere de Transalpina, la doar 17 km de Alba Iulia și 13 km de Sebeș. Proprietatea oferă cazare într-o clădire din anul 1850, cu aspect clasic și influențe austro-ungare. Camerele au mobilier tradițional din lemn, minibar și TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Unele camere oferă priveliști spre munte. Casa Dives pune la dispoziție o piscină în aer liber, cramă, restaurant cu terasă și WiFi gratuit. La proprietate există o zonă de relaxare și un ciubăr cu hidromasaj, în stil rustic.

Casa de vacanță Vălișoara, Vălișoara (3*) 

Casa de vacanță Vălișoara

Casa de vacanță Vălișoara se află la 15 km de Aiud, în rezervația naturală „Cheile Valisoarei”, într-un loc intim, ideal pentru odihnă și relaxare. Vila oferă un living cu zonă de luat masa, TV și șemineu, o bucătărie complet utilată, trei dormitoare și două băi. Dormitoarele se află la etaj și au acces la balcon. 

În curtea proprietății vei descoperi o zonă verde, liniștită cu terasă acoperită și facilități de grătar, precum și o grădină cu minipiscină, ciubăr cu apă sărată, sezlonguri și balansoar. Casa Vălișoara mai dispune de o masă de tenis, darts și minigolf. Fiind inconjurată de stânci și pădure, oaspeții au diferite opțiuni de trasee pe jos sau cu bicicleta, alpinism sau zbor cu parapanta. 

Pensiunea Biz Corund (3*)

Pensiunea Biz Corund

Pensiunea Biz se află la marginea vestică a satului Corund, la doar 25 km de Ordoheiu Secuiesc, într-o zonă pitorească și liniștită cu aer curat. Pensiunea acomodează oaspeții în 11 camere cu 2, 3 sau 4 paturi și 1 apartament. Camerele au baie proprie și balcon, TV cu ecran plat și WiFi gratuit. Poți alege să te relaxezi în grădina proprietății, la piscină sau poți pescui în iazurile aflate în locație. 

De asemenea, ai la dispoziție servicii wellness, precum: saună finlandeză, ciubăr, jacuzzi și o bandă de alergare multifuncțională. Copiii se pot bucura de un loc de joacă amenajat, cu tobogan, trambulină, piscină pentru copii cu jucării, badminton, zonă cu nisip.

Conacul Nagy Coșeni (4*)

Conacul Nagy Coșeni

Situat în vecinătatea orașului Sfântu Gheorghe, în satul Coșeni, Conacul Nagy este o construcție ce datează din anul 1802, conservată și modernizată pentru confortul și standardele actuale. Proprietatea oferă cazare în 3 camere cu pat matrimonial, 3 camere twin superioare și o cameră twin pentru vizitatori. Toate camerele au TV cu ecran plat cu canale prin cablu și baie privată. Pentru copii, Conacul Nagy pune la dispoziție un loc de joacă.  

Timpul liber ți-l poți petrece în grădină sau pe terasă, la soare, sau poți opta pentru jocuri de societate și puzzle-uri. Proprietatea mai pune la dispoziție facilități de BBQ și loc pentru picnic. Pentru un plus de relaxare, ciubărul și sauna sunt o opțiune ideală pentru a încheia ziua în cel mai plăcut mod. 

Pensiunea Farkas Praid (3*)

Pensiunea Farkas Praid

Pensiunea Farkas este situată într-o zonă verde, departe de zgomotul oraşului, la 300 m de salina Praid și 200 m de plaja cu sare. Toate unitățile de cazare au zonă de relaxare, TV cu ecran plat cu canale prin satelit, precum și baie privată cu duș și uscător de păr. Proprietatea oferă un lounge comun, o grădină cu facilități de grătar și o bucătărie comună. 

Petrece timpul în grădină sau pe terasă, la soare, ia masa în aer liber sau explorează împrejurimile cu bicicleta, cu ajutorul serviciului de închiriere oferit de locație. Pentru o zi mai liniștită, petrece câteva ore la saună sau relaxează-te în ciubăr. Pensiunea oferă facilități și pentru cei mici, punând la dispoziție activități de exterior și puzzle-uri. 

Hanul Árcsó Corund (3*)

Hanul Árcsó Corund

Hanul Árcsó se află la intrarea în comuna Corund, dinspre Praid și este amplasat lângă izvorul mineral 1. Camerele sunt renovate recent, cu un mobilier ce imită lemnul și un aspect rustic. Fiecare cameră are baie proprie, TV cu ecran plat și conexiune Wi-Fi la internet. 

Oaspeții se pot relaxa pe bancuțe în curtea interioară, la aer curat sau în foișorul din lateralul hanului, unde se află un bazin tip jacuzzi și două ciubăre. Locația este perfectă pentru câteva zile de liniște și relaxare.