15 unități de cazare din Brașov pentru o vacanță reușită

Pensiunea Rossmarkt Brasov

Brașov este un oraș dinamic, iar cu atâtea influențe istorice într-un singur loc, nici nu e de mirare. Pornind de la centrul istoric, până la muntele Tâmpa, vei avea multe lucruri de făcut chiar și într-o săptămână de vacanță în acest oraș din inima României.

Ce poți vizita în Brașov?

1. Piața Sfatului

Piața este înconjurată de magazine, restaurante și cafenele care te încurajează să pășești înăuntru, chiar și pentru câteva momente. În centrul Pieței Sfatului se află Casa Sfatului, care a fost construită în anul 1420 și care în prezent găzduiește Biroul de Turism Brașov și Muzeul de Istorie, un loc care merită vizitat. 

2. Biserica Neagră

La doar câțiva pași de Piața Sfatului se află Biserica Neagră. Construită în anii 1400, biserica și-a luat numele de la „Marele Foc” din 1689 care a mistuit orașul cu flăcări. Focul a înnegrit pereții exteriori ai bisericii distrugând doar interiorul și acoperișul.

Restaurarea Bisericii Negre a durat aproximativ 100 de ani. Inițial biserica a fost construită în stil  gotic, dar după restaurare, a căpătat influențe și din stilul baroc. De asemenea, este cea mai mare biserică gotică situată între Viena și Istanbul.

3. Muntele Tâmpa

Încă din primele tale momente la Brașov, probabil că veți observa un semn „BRAȘOV” în stil  Hollywood, cocoțat deasupra orașului, pe Muntele Tâmpa. Ia telegondola sau urmează unul dintre cele două trasee de drumeție până în vârf, de unde vei putea admira panorama Centrului Vechi.

Sfat: asigură-te că ești echipat adecvat pentru drumeții înainte de a începe orice aventură.

4. Parc Aventura

Park Aventura este cel mai mare parc de aventuri din Europa de Est. Bucură-te de activități în aer liber, un mod minunat de a petrece timpul alături de familie și prieteni! Poți alege din trasee de aventură pe diferite grade de dificultate.La final, dă-te cu tiroliana peste lacul Noua, cu siguranță nu vei regreta. 

Dacă vrei să vizitezi și împrejurimile, ar trebui să iei în considerare și următoarele locuri: Poiana Brașov, Bran, Râșnov, chiar și cetatea Prejmer.

Pentru un sejur reușit în Brașov, iată 15 unități de cazare pe care echipa Travelminit ți le recomandă: 

Rossmarkt Haus

Pensiunea Rossmarkt Haus Brasov

Alegerea potrivită pentru vizitatorii care caută un loc plin de istorie. Fiind una dintre cele mai vechi clădiri din Brașov (1493), după o renovare completă în 2019, Rossmarkt oferă confort din secolul XXI și o experiență unică în istoria secolului al XV-lea. Cele patru camere sunt dispuse la primul și al doilea etaj într-una dintre cele mai bine păstrate clădiri de patrimoniu istoric din centrul vechi al orașului Brașov.

În anii 2018 și 2019, clădirea a fost complet renovată cu efortul comun al Bisericii Evanghelice și al familiei Kovacs, aceasta din urmă conducând hotelul, sub ochii celor mai respectați experți în restaurarea din Transilvania, folosind materiale organice. Cele mai importante descoperiri arhitecturale sunt ancadramentele de piatră de la ferestrele de la primul etaj, vechiul șemineu din camera 2, frumosul tavan din lemn de la parter cu zgârieturi specifice folosite ca decor înainte de reformare și cele 3 portaluri din piatră, de asemenea, de la parter.

Vila Chambers’n Charm 5*

Chambers n Charm Brasov

O vilă cochetă amplasată pe drumul către Poiana Brașov, Vila Chambers’n Charm te întâmpină  cu o priveliște absolut extraordinară către Tâmpa şi orașul Brașov. Vila se află la doar 3 km de centrul istoric. Chambers’n Charm este o unitate de cazare cu 9 camere spațioase, fiecare cameră fiind decorată după o altă temă. Vila este clasificată la 5 stele, creată special pentru cei care apreciază ambianța și serviciile hotelurilor boutique.

La Maisonette 3*

Pensiunea Maisonette

Hotel La Maisonnette este situat chiar în Piața Sfatului, la doar 100 de metri de Biserica Neagră. Acesta este locul perfect pentru a petrece un sejur cuprins de o atmosferă medieval – istorică, chiar în inima orașului Brașov. 

Oaspeții beneficiază de Wi-Fi gratuit și cablu TV. În plus, toate camerele au baie privată cu duș, uscător de păr și articole de toaletă gratuite. Unele dintre camere au vedere către Piața Sfatului, iar camerele Deluxe au bideu electric (toaletă japoneză) precum si facilități ca Netflix, fier de călcat cu abur și dușuri de tip walk-in foarte spațioase.

Pensiunea Casa Reims 4*

Pensiunea Casa Reims Brasov

Pensiunea Casa Reims se situează în centrul istoric al Brașovului, la doar 3 minute de principala stradă pietonală cu magazine și restaurante și de aleea de promenadă de sub Tâmpa. Cu camere cochete și spațioase, pensiunea Casa Reims te așteaptă într-un cadru intim, menit să-ți aducă relaxarea pentru câteva zile. Unitatea de cazare dispune de 8 camere, fiecare având baie proprie. 

Modern Apartment 3*

Modern Apartment Brasov

Modern Apartment este situat într-o zonă rezidențială a orașului Brașov, la numai 15 minute de mers pe jos până în centrul orașului – Strada Republicii, Piața Sfatului, Biserica Neagră, și alte puncte de atracție ale orașului Brașov. Apartamentul este complet utilat și mobilat, cu bucătărie, baie, două dormitoare nedecomandate, încălzire centrală și curte.

White Apartment 

White Apartment Brasov

White Apartment se află într-un complex rezidențial din zona Mall Coresi. Este un apartament cu 2 camere, bucătărie complet utilată cu frigider, congelator, plită, cuptor, mașină de spălat vase, prăjitor, filtru cafea și  fierbător apă. Unitatea de cazare este destinată familiilor și grupurilor de prieteni de maximum 4 persoane. Apartamentul deține o terasă deschisă care se poate folosi ca loc de fumat. 

Apartament Cristina House 3*

Apartament Cristina House Brasov

Un apartament de 96 m2, complet decomandat, format din 2 dormitoare cu paturi matrimoniale și living cu bucătărie open space. Apartamentul este dotat cu canapea, bucătărie complet dotată, combină frigorifică, cuptor electric cu plită vitroceramică, cuptor microunde, fierbător apă, cafetieră, ustensile de gătit, 1 baie dotata si utilata cu mașină de spălat, cadă, uscător de rufe, fier de călcat, uscător de păr, gel de duș, săpunuri și prosoape.

Pensiunea Kronstadt 3*

Pensiunea Kronstadt Brasov

Pensiunea Kronstadt, numită după numele german al Braşovului, se află în centrul oraşului într-o zonă sigură şi liniştită, oferind camere bine dotate şi servicii de calitate, 24 de ore pe zi. Camerele au minibar, TV prin satelit şi birouri.

Clădirea a păstrat structura tipic medievală, este amplasată aproape de gara principală şi este uşor accesibilă cu autobuzul. Parcarea și accesul la internet sunt gratuite.

Pensiunea Italiana 3*

Pensiunea Italiana este o pensiune-boutique de 3 stele, situată în centrul vechi al Brașovului, cu camere spațioase și baie proprie. Unitatea de cazare te invită într-un sejur deosebit de plăcut în camere de 1, 2, 3 sau 4 persoane, cu baie proprie cu duș, cadă, hidromasaj sau jacuzzi, TV, minibar, masă de lucru, Wi-Fi gratuit, curte cu foișor pentru fumători și terasă încălzită.

Hotel Stop 3*

Hotel Stop Brasov

Fie că eștii turist sau călătorești în scop de afaceri, Hotel Stop este o alegere excelentă pentru cazare, dacă vei vizita orașul Brașov. De aici, oaspeţii se pot bucura de acces facil la tot are de oferit orașul. 

Hotelul Stop dispune de 32 de camere duble decorate modern în stil minimalist și dotate conform reglementărilor în vigoare specifice standardelor de 3 stele. Hotelul este ideal atât pentru tranzit cât și pentru un sejur, fiind amplasat la ieșirea din Brașov spre Sânpetru, la aproximativ 5 km față de centrul istoric al orașului. 

Studio Deluxe Buzoianu Residence 3*

Studio Deluxe Buzoianu Residence Brasov

Apartamentele sunt situate la poalele Dealului Straja, pe drumul spre Cetate, edificată la începutul secolului al XVI-lea. Se află la câteva minute de mers pe jos de atracțiile majore ale Brașovului: Piața Sfatului, Biserica Neagra, Strada Sforii, Primărie, Prefectură, Parcul Central, pietonalul Republicii.

În apropiere sunt supermarketuri (Lidl, Kaufland), dar și mijloace de transport în comun ce te vor duce în doar cateva minute către Poiana Brașov, Paradisul Acvatic, Parc Aventura. Amenajate în stil rustic, cu mobilier din lemn masiv, camerele sunt luminoase și cu dotări moderne. Oaspeții beneficiază de Wi-Fi gratuit, aer condiționat, TV în fiecare cameră. Bucătăriile sunt complet mobilate și utilate cu tot ceea ce va va fi necesar: cuptor cu microunde, filtru de cafea, frigider.

Pensiunea Old City 3*

Pensiunea Old City Brasov

Pensiunea Old City este situată într-o zonă liniștită din Brașov, la 850 m de centrul vechi și de celebra Biserică Neagră. La 10 m se află staţia unui autobuz care face legătura cu gara din Braşov. Hotelul este construit într-un stil tipic săsesc şi are o terasă. La cerere, se asigură room service. La proprietate există un restaurant italian.

Zona de schi Poiana Braşov se află la mai puțin de 15 minute de mers cu maşina, iar la biserica medievală Sf. Nicolae se poate ajunge în aproximativ 1 minut de mers pe jos. La hotel este disponibilă o parcare privată gratuită.

Apartament Wooden Attic Suite 2*

Apartament Wooden Attic Suite

Apartamentul este o mansardă open-space pe o suprafață de 80 m2, realizată în întregime din lemn, situată la 5 minute cu mașina de centrul orașului.

Locația este compusă din doua secțiuni: în partea inferioară este un pat dublu din paleți, o canapea extensibilă, o masă de 4-6 persoane, un televizor LED de 32″ și o toaletă. De asemenea, ai la dispoziție câteva echipamente de bază pentru pregătirea mesei: cuptor cu microunde, toaster, încălzitor de apă și filtru de cafea.

Vei avea la dispoziție tot ce este nevoie pentru o sedere reușită: prosoape curate, lenjerie de pat, șampon, gel de duș, cafea, ceai, tacâmuri și veselă, dar și jocuri de societate.

Grand Hotel 4*

Grand Hotel Brasov

Grand Hotel este situat într-o zonă liniștită, în depresiunea Brașovului, în orașul de la poalele Tampei. Fie că te bucuri de o vacanță sau pur și simplu călătorești în interes de serviciu, Grand Hotel îți oferă camere cu un design unic și un confort sporit, create pentru a satisface și cele mai exigente cerințe.

Câteva dintre facilitățile de care te poți bucura sunt: acces cu cartela magnetică, televizor LCD cu cablu TV, birou de lucru, telefon în cameră și în baie, acces gratuit la internet de mare viteză, seif în cameră, ceai și cafea, jacuzzi, saună, piscină exterioara, masaj, fitness, biliard, jocuri, room-service, parcare păzită și grădină interioară.

Casa Ioana

Casa Ioana Brasov

Casa Ioana se află la poalele Dealului Melcilor, chiar în centrul nou al oraşului Braşov şi la 1,5 km de centrul istoric al oraşului, şi oferă curte interioară cu grădină şi terasă. Accesul la internet Wi-Fi este disponibil gratuit în întreaga proprietate.

Toate camerele şi apartamentele includ TV cu ecran plat, precum şi baie privată cu duş. De asemenea, apartamentele includ bucătărie dotată funcţional, cu zonă de luat masa. Multe restaurante şi magazine sunt la mai puţin de 200 de metri de Villa Casa Ioana.

*(articol sponsorizat)