3 cele mai frumoase destinații din județul Covasna

Județul Covasna este o destinație cu adevărat fermecătoare pentru călătorii care doresc să descopere peisajele sale naturale fascinante și să se bucure de beneficiile diverselor tratamente balneare. Dacă te numeri printre ei, îți recomandăm să vizitezi aceste 3 obiective. Să începem!

Balvanyos Resort


Dacă vrei să uiți de orice griji, într-un cadrul natural de vis, atunci resortul Balvanyos, din apropierea lacului Sf. Ana, este locul perfect pentru următoarea ta vacanță. Acesta este situat între între Băile Tușnad și Târgu Secuiesc, înconjurat de păduri de brad. Aici, poți avea parte de o mulțime de tratament și te poți relaxa la piscină, în jacuzzi, în compania unei panorame superbă a munților. Recomandăm această destinație nu doar celor care vor să se deconecteze, ci și celor mai activi dintre noi, căci în cadrul complexului se găsește și Parcul de Aventură Balvanyos.

Citește și: 3 atracții naturale din județul Harghita

Cascada din Valea Zânelor

Cascada din Valea Zânelor, sau Cascada de sub Șiclău, se găsește în localitatea Covasna, în apropierea uzinei de apă, partea dreaptă a drumului ce duce spre Planul Înclinat. Aceasta poate fi accesată cu ușurință de către oricine dorește să își tragă sufletul preț de câteva momente și să îi admire frumusețea, dispunând de trepte care facilitează coborârea către bazinul său. 

Castelul Kálnoky

În satul Micloșoara, la doar 45 de kilometri distanță de Brașov, se găsește un loc care pare a fi desprins din basme. Este vorba de Castelul Kálnoky, o bijuterie arhitecturală de secol al XVII-lea, care a aparținut familiei nobiliare cu același nume. În perioada comunistă, castelul a fost naționalizat, iar după revoluție a fost revendicat de către contele Tibor Kálnoky, care s-a întors în țară să salveze patrimoniul arhitectural al familiei sale, exilată odată cu instaurarea regimului comunist. În prezent, castelul găzduiește Muzeul Vieții Transilvănene, care deține o colecție impresionantă de obiecte reprezentative ale vieții nobiliare. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.