3 destinații perfecte pentru deconectare și relaxare

Vrei să scapi de grijile cotidiene și de agitația urbană? Știm exact de ce ai nevoie. Am pregătit pentru tine o listă cu câteva destinații perfecte pentru deconectare și relaxare, astfel încât să te bucuri de liniște și pace din plin. Să începem!

Măgura, județul Brașov

Acest colț de paradis, păzit de munții Piatra Craiului și Bucegi, se află la doar o oră distanță de Brașov, la altitudinea de 1000 de metri. Aici vei avea ocazia de a te conecta cu natura, de a redescoperi bucuria lucrurilor simple, în timp ce savurezi aerul curat de munte. Cât timp vizitezi Măgura, este musai să explorezi împrejurimile într-o drumeție, deoarece ai la dispoziție mai multe trasee de diferite grade de dificultate, cum ar fi Măgura-Prăpăstiile Zărneștiului și Măgura-sat Peștera.

Citește și: 4 cele mai frumoase grădini botanice din România

Băile Tușnad, județul Harghita

Dacă vrei să te bucuri din plin de beneficiile naturii în timp ce admiri peisaje de poveste, îți propunem un sejur la Băile Tușnad. Stațiunea din depresiunea Ciucului a fost poreclită „Mica “Mica Elveție a României” datorită cadrului său natural de vis și a numeroaselor opțiuni de tratament, de care se pot bucura cei care o vizitează. Printre ele se numără băi cu CO2, băi galvanice, împachetări cu parafină, băi cu plante, masaje terapeutice, reflexoterapie, cură internă cu ape minerale, magnetoterapie și altele.

Valea Lotrului, județul Vâlcea

Situată în inima României, la confluența râurilor Lotru și Olt, în Munții omonimi, Valea Lotrului  poate fi accesată prin drumul E81, care leagă orașele Sibiu și Râmnicu Vâlcea. Peisajul spectaculos al râului care străbate munții aduce cu sine farmecul unei naturi bogate, asemănat adesea cu priveliști întâlnite doar în Elveția. Turiștii care aleg să petreacă timp în această zonă se pot bucura de numeroase activități în aer liber, precum drumeții pe trasee montane, hiking, trekking, mountain biking, alpinism, dar și de vizitarea rezervațiilor naturale și a zonelor rurale. Cât timp ești aici, îți propunem să vizitezi lacul și barajul Vidra, Lacul Petrimanu și Cheile Latoriței.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.