3 Destinații UNESCO din România pe care trebuie să le vizitezi

România este o destinație ofertantă pentru turiștii de pretutindeni, din foarte multe puncte de vedere. Bogăția istorică și culturală, peisajele naturale spectaculoase și diversitatea naturală sunt doar câteva dintre motivele pentru care ne mândrim. Totodată, în țara noastră se găsește un total de opt obiective, care au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, și anume, șase situri culturale și două situri naturale.

Delta Dunării

Fie că te relaxezi pe malurile fluviului, fie că te aventurezi în sălbăticia Deltei, această destinație are ceva special pentru fiecare tipologie de călător. Rezervația naturală este unică în Europa, și face parte din lista siturilor UNESCO din anul 1991. Aici se găsesc mai mult de 5000 de specii de plante și animale, dintre care 300 de specii de păsări protejate de lege. De asemenea, Delta găzduiește cea mai mare colonie de pelicani, alături de cea mai vastă zonă compactă de stufăriș din Europa. În timpul sejurul tău, îți propunem să vizitezi Gura Portiței, pădurea Letea și lacul Iacobdeal.

Citește și: Transbucegi: ce poți vizita în zonă

Biertan, județul Sibiu

Satul medieval de poveste se află la doar 30 kilometri distanță de Sighișoara, și este o destinație perfectă pentru o lecție de istorie interactivă și momente de relaxare în natură. A fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, datorită modul exemplar de conservare al monumentelor istorice. Biserica fortificată este simbolul așezării transilvănene și este unul dintre cele mai bine păstrate edificii de acest gen din toată țara. 

Viscri, județul Brașov

Satul brașovean este cunoscut în toată lumea, datorită frumuseții sale pitorești dar mai ales, a vizitelor regelui Charles, care deține o proprietate aici. Este vorba de o căsuță tradițională construită în 1875, care a fost restaurată și deschisă publicului larg. Vizitatorii au ocazia să admire arhitectura tradițională săsească, în timp ce savurează bucate tradiționale sau servesc o cafea. Îți recomandăm să explorezi la pas ulițele colorate și să descoperi poveștile fascinante ale localnicilor ospitalieri.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.