3 locuri din apropierea capitalei unde te poți deconecta

Simți nevoia de evadare din agitația cotidiană? Am pregătit pentru tine o listă cu câteva locuri deosebite din afara capitalei unde poți găsi liniștea și relaxarea pe care o cauți. Să începem!

Parcul Mogoșoaia

Parcul Mogoșoaia se află la doar 12 kilometri distanță de inima capitalei și este locul perfect în care să te bucuri de zile însorite, aer curat, și diverse activități în aer liber. Este situat pe malul râuluiColentina, în imediată apropiere de Ansamblul Brâncovenesc, din care face parte Palatul Mogoşoaia, un monument istoric și arhitectural spectaculos. Parcul dispune de alei generoase, locuri de joacă pentru copii, zone special amenajate pentru picnic și diverse restaurante și terase. Te poți bucura de plimbări cu bicicleta (care poate fi închiriată la fața locului) și de plimbări pe lac cu hidrobicicleta. 

Citește și: Descoperă Sovata, paradisul balnear din Transilvania

Domeniul Știrbey

Situat în localitatea Buftea, pe malul lacului cu același nume, Domeniul Știrbey este un loc cu o istorie bogată, care își are începuturile în secolul al XIX-lea, când a fost construit de către domnitorul Barbu Dimitrie Știrbey. Acesta a fost locul de refugiu al Reginei Maria în 1916, în timpul Primului Război Mondial. Întinzându-se pe o suprafață de 24 de hectare, domeniul cuprinde parcuri de arbori seculari, care au o vechime de peste 400 de ani. În timpul vizitei tale vei avea ocazia să admiri arhitectura impresionantă a Palatului Știrbey construit în stil neogotic și a Capelei Sfânta Treime, construită în stil bizantin, cu detalii arhitecturale remarcabile și picturi religioase impresionante. 

Pădurea și Lacul Snagov

Pădurea și lacul Snagov constituie un cadru natural deosebit în care să te relaxezi la sfârșit de săptămână alături de cei dragi, aflat la doar 40 de kilometri depărtare de centrul Bucureștiului. Aici poți explora numeroase trasee și poteci amenajate, fie că alegi să faci o plimbare relaxantă sau să te aventurezi într-o drumeție mai lungă. Pădurea Snagov este o arie protejată de interes național, care se întinde de-a lungul a 10 hectare, pe care o poți descoperi la pas, sau într-o plimbare cu bicicleta. Lacul Snagov oferă o varietate de opțiuni pentru divertisment și relaxare, precum practicarea sporturilor acvatice, plimbările cu barca sau pescuitul. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.