3 lucruri pe care poți să le faci în Viena

Planifici o escapadă în faimosul oraș al muzicii și vrei să te asiguri că trăiești la maxim fiecare moment al acestei experiențe? Iată trei activități esențiale pe care trebuie să le incluzi în itinerariul tău atunci când vizitezi Viena, pentru a te bucura pe deplin de farmecul său. 

Travelminit și-a extins portofoliul de cazări cu 5 noi destinații europene, printre care și Austria, așa că nu rata această ocazie pentru a explora bătrânul continent.

Explorează palatele imperiale

Ca mărturie a gloriei trecute a imperiului Habsburgic, Viena se bucură de o moștenire arhitecturală de neprețuit. Palatele Schönbrunn, Belvedere și Hofburg sunt doar câteva exemple în acest sens. Schönbrunn impresionează cu parcul său încântător, Belvedere găzduiește cea mai mare colecție de lucrări ale lui Gustav Klimt din lume, în timp ce  Hofburg oferă o incursiune captivantă în viața cotidiană a curții Habsburgice. Dar nu doar Habsburgii au ridicat palate vienez splendide. Fiecare familie nobilă care își dorea să atragă atenția curții regale avea propriul său palat de iarnă, cunoscut sub numele de Palais. În prezent, multe dintre acestea sunt transformate în muzee, cafenele sau hoteluri.

Citește și: Descoperă cele 5 destinații din Europa pe care le poți vizita cu Travelminit

Bucură-te de muzica clasică

Viena mai este denumită „capitala muzicii clasice”, un titlu meritat pe deplin datorită bogatei sale istorii muzicale, care este strâns legată de nume celebre precum Mozart, Beethoven și Strauss. O vizită la Casa lui Mozart, situată în centrul istoric al Vienei, este esențială pentru fiecare iubitor al acestui gen muzical. Aici, nu doar că vei putea explora locul unde compozitorul a creat multe dintre operele sale, dar vei avea și ocazia să iei parte la diverse concerte. Pe lângă Casa lui Mozart, Viena oferă o multitudine de locuri unde te poți bucura de muzica clasică, cum ar fi: Opera de Stat din Viena (una dintre cele mai prestigioase opere din lume, unde poți asista la spectacole de operă și balet de cea mai înaltă calitate), Sala de Aur a Musikverein (renumită pentru acustica sa perfectă, aici au loc concerte susținute de Orchestra Filarmonicii din Viena și alte ansambluri de renume mondial) și Palatul Schönbrunn.

Descoperă centrul istoric

O escapadă vieneză nu este completă fără o plimbare în splendidul centru istoric. Aici vei avea ocazia să admiri arhitectura inedită reprezentativă a trei ere și anume: a Evului Mediu (Catedrala Sfântul Ștefan, în stil gotic), era Habsburgică (Palatul Imperial, în stil Baroc) și a erei Ringstrasse (Opera de Stat Viena și Muzeul de Arte Frumoase). De asemenea, poți descoperi faimoasele grădini Burggarten și Volksgarten și poți vizita Muzeul Albertina, care găzduiește colecții impresionante de artă, incluzând lucrări ale artiștilor Dürer și Picasso.

Unde te poți caza în Viena?

Hotel-Pension Continental Wien **** este situat chiar în inima orașului traversat de Dunăre, pe Mariahilfer Strasse, cea mai lungă stradă comercială din Viena, astfel încât vei fi aproape de toate atracțiile importante. Hotelul de patru stele dispune de 26 camere, prevăzute cu aer condiționat și internet wireless și acceptă accesul cu animale de companie, contracost. 

Dacă plănuiești un sejur  în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.