Vrei să explorezi atracțiile inedite de la noi din țară? Dacă plănuiești un city-break în marile orașe, nu rata ocazia de a vizita aceste 3 muzee aparte din România. Iată care sunt recomandările noastre.
Muzeul Consumatorului Comunist, Timișoara
Muzeul Consumatorului Comunist este cel mai vizitat muzeu al orașului de pe Bega, și este un obiectiv care trebuie să se afle pe lista oricărui pasionat de istorie, sau a oricui dorește să se bucure de câteva momente de nostalgie. Acesta se găsește în subsolul localului Scârț Loc Lejer, un punct cultural popular al orașului, care găzduiește o mulțime de piese de teatru marca Auăleu, târguri de carte și vinil, proiecții de scurtmetraje și diverse concerte. Odată ce ai pășit în muzeu, vei fi cuprins de sentimentul familiar al casei bunicilor, căci este amenajat conform unei locuințe obișnuite din „Epoca de Aur”, incluzând obiecte casnice, mobilier, îmbrăcăminte, jucării și decorațiuni specifice perioadei.
Citește și: 4 atracții neobișnuite din România
Palatul Primăverii Casa Ceaușescu, București
Situat pe Bulevardul Primăverii, la numărul 50, se află Palatul Primăverii, cunoscut și sub numele de Casa Ceaușescu. În 2016, această fostă reședință a dictatorului a fost transformată în muzeu, oferind o perspectivă unică asupra vieții liderului comunist. Palatul Primăverii a fost inițial locuit de către Gheorghe Gheorghiu-Dej între 1964 și 1965, urmând ca, mai apoi, în 1972 să îi fie atribuită lui Nicolae Ceaușescu, după un proces de extindere. În timpul vizitei tale vei fi cu siguranță uimit de grandoarea acestui imobil, care cuprinde 80 de camere, dintre care pot fi vizitate 50, o piscină cu valuri, un SPA și un buncăr. Palatul poate fi vizitat doar cu programare în prealabil, între orele 10-17, de marți până duminică.
Muzeul Recordurilor Românești, București
Pe Strada Parfumului 25 se găsește un loc inedit în țară și chiar și în lume, deținând 7 recorduri Guinness, în prezent. Muzeul Recordurilor Românești a fost înființat de către Ion Chirescu, un arhitect pasionat de colecționarea obiectelor uzuale, folosite în viața de zi cu zi. Observând că aceste colecții cresc într-o măsură din ce în ce mai mare, Ion Chirescu a hotărât să le expună pentru a oferi publicului larg ocazia de a se bucura de ele. Colecțiile sale însumează zeci de mii de obiecte, precum fiare de călcat, camere foto și tirbușoane, din diferite perioade ale timpului. Muzeul cuprinde mai multe niveluri, o terasă și o sală de conferință. Dacă plănuiești să îi faci o vizită, asigură-te că faci o programare în prealabil.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.