4 atracții neobișnuite din România

Visezi la o vacanță ieșită din tipare? România ascunde o mulțime de atracții nebănuite, care așteaptă să fie descoperite. Îți prezentăm 5 atracții neobișnuite pe care sa le explorezi în următorul tău sejur prin țară. Iată care sunt propunerile noastre. 

Parcul Hermes, județul Ialomița

Te-ai gândit vreodată că poți admira turnul Eiffel fără să pleci peste hotare? Desigur, nu ne referim la cel veritabil, ci la replica sa, care se găsește la doar 2 kilometri depărtare de Slobozia, în parcul abandonat de vacanță Hermes. Această destinație se bucura de o mare popularitate în perioada anilor ‘90, atunci când era vizitat de zeci de mii de turiști, în timpul sezonului estival. Aici se găsește și o copie a fermei din celebrul serial Dallas, care a fost vizitată chiar de către actorul Larry Hagman. În prezent, parcul de vacanță este lăsat în paragină, însă continuă să atragă turiștii curioși.

Focurile vii de la Andreiașu de Jos, județul Vrancea

În comuna Andreiașu de Jos din munții Vrancei, la 37 de kilometri de Buzău, ai ocazia să admiri focurile vii- un fenomen fascinant, care se presupune că ar putea fi rezultatul unei erupții vulcanice străvechi. Rezervația geologică se întinde de-a lungul a 40 de hectare și este situată la altitudinea de 430 de metri. Oamenii locului cred că focurile vii au abilitatea de a prevesti viitoarele cutremure, căci flăcările s-ar înteți înainte de o asemenea primejdie.

Citește și: Top 4 muzee tradiționale din România

Dealul cu Melci, județul Alba

Dealul cu Melci din Munții Apuseni este un loc unic, unde se află o colecție de melci pietrificați, veche de aproximativ 70 de milioane de ani, de pe vremea dinozaurilor, când acest loc era acoperit de marea Tethys. Dacă îți plimbi degetele peste formațiunile pietrificate, vei putea simți contrulul cochiliilor. Accesul către Dealul Melcilor se face din localitatea Arieșeni spre Câmpeni, continuând pe o distanță de 35 kilometri, până la barajul unde se formează râurile Arieșul Mare și Arieșul Mic. De acolo, vei continua pe drumul asfaltat din comuna Vidra, pâna la destinație.

Cascada Termală Toplița, județul Harghita

Cascada de la Toplița este situată pe terasa râului Mureș și atrage numeroși turiști în fiecare an. Ceea ce o face remarcabilă este faptul că își schimbă culoarea în funcție de anotimpuri, oferind o experiență vizuală captivantă și diferită de la o vizită la alta. Această cascadă este unică la noi în țară, în timp ce în Europa mai există o singură cascadă termală, aflată în orășelul Saturnia, din Italia.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.