Pentru că veșnicia s-a născut la sat, iar toamna este cel mai bun moment să te retragi departe de agitația orașului și să te bucuri din plin de culorile sale, am pregătit pentru tine o listă cu 3 muzee rurale pe care le poți vizita în următoarea ta vacanță. Să începem!
Complexul Muzeal „Tropaeum Traiani”, județul Constanța
Complexul muzeal din localitatea Adamclisi este amplasat pe locul unei foste cetăți romane și cuprinde un monument construit între anii 106-109, un altar și un mausoleu, dedicate soldaților căzuți în războaiele daco-romane. Muzeul „Tropaeum Traiani” a fost inaugurat în anul 1977 și adăpostește diverse artefacte descoperite în urma cercetărilor arheologice, precum podoabe, unelte și alte obiecte din ceramică.
Muzeul Etnofolcloric „Casa Tradițională Turcească”, județul Constanța
Muzeul din localitatea Cobadin a fost inaugurat vara aceasta într-o frumoasă casă tradițională cu peste un secol de istorie- un loc plin de culoare în care ai ocazia să descoperi crâmpeie ale traiului de odinioară al minorității turcești din Dobrogea. Aici se găsesc peste 100 de exponate, dispuse în cadrul a trei încăperi, și anume: camera miresei, camera musafirilor și o cameră a meșteșugurilor.
Citește și: Unde poți merge să te relaxezi în apropierea marilor orașe din România
Casa Memorială „George Coșbuc”, județul Bistrița-Nasăud
Casa Memorială a poetului român se găsește în localitatea Coșbuc, la 15 minute de Nasăud. Acesta este locul în care George Coșbuc s-a născut și a locuit alături de părinții săi și cei 13 frați. În 1905 devine muzeu, la câțiva ani după moartea autorului din 1905, iar în 1954 este deținută de către stat și restaurată. Aici sunt expuse obiecte și artefacte care au fost deținute de scriitor, inclusiv manuscrise, fotografii, piese de mobilier și multe alte elemente care au fost prezente în spațiul acestuia.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.