Unde poți merge să te relaxezi în apropierea marilor orașe din România

Vrei să scapi de agitația urbană și să îți tragi sufletul pentru câteva momente? Îți dezvăluim câteva destinații, situate în apropierea marilor orașe din România, unde te poți relaxa în voie și poți savura momente bine meritate de odihnă. Iată care sunt sugestiile noastre.

Parcul Natural Comana, județul Giurgiu

La doar 30 de kilometri depărtare de sudul capitalei, în centrul județului Giurgiu, se află o adevărată oază de liniște și pace, ideală pentru cei care își doresc o escapadă de weekend. Parcul Natural Comana se întinde de-a lungul a 25.000 de hectare, și reprezintă cea mai mare suprafață de suprafață de pădure de luncă din România. Aici se găsesc o mulțime de specii rare de plante și de animale, fapt pentru care a fost desemnat sit Natura 2000, adăpostind 3 arii protejate: Rezervaţia Ştiinţifică de Ghimpe, Rezervaţia Ştiinţifică de Bujor şi Balta Comana. 

Citește și: 3 parcuri pentru cei cu spirit de aventură

Castelul Sturdza, județul Iași

Castelul neogotic Sturdza este situat la 70 de kilometri depărtare de Iași, în localitatea Miclăușeni, la care poți ajunge urmând ruta DN 2/E85, și care poate fi vizitat începând de marți până vineri, între orele 09:00 – 16:00, iar în weekend, între orele 13:00 – 17:00. Dacă ești în căutarea unei experiențe istorice și culturale fascinante, acest castel este o destinație pe care nu ar trebui să o ratezi. Atunci când îl vizitezi, poți opta pentru un tur ghidat, pe parcursul căruia vei avea ocazia să descoperi poveștile care au marcat istoria acestui loc impresionant. 

Lacul Beliș-Fântânele, județul Cluj

Lacul de acumulare Beliș, se găsește în Munți Gilăului, la aproximativ o oră și jumătate distanță de Cluj-Napoca. Pe lângă momentele de relaxare în natură, aici vei avea parte de un peisaj cu adevărat unic, în special atunci când nivelul apei este scăzut, astfel încât poate fi zărită biserica scufundată Urmanczy. În urma construirii barajului Fântânele din 1970, locuitorii au fost nevoiți să părăsească satul Giurcuta de Jos, care a fost mai apoi indundat, astfel luând naștere această priveliște neobișnuită. Cât timp ești aici, îți propunem să nu ratezi oportunitatea de a te aventura într-o drumeție până la celebra cascadă Valul Miresei.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.