4 destinații pentru următoarea ta vacanță la țară

Aerul curat, liniștea și bucuria traiului simplu sunt doar câteva dintre lucrurile care stau la baza unui sejur rural memorabil. Dacă vrei să te deconectezi de la ritmul cotidian, știm câteva destinații perfecte pentru următoarea ta escapadă în țară. Să începem!

Mălâncrav, județul Sibiu

Satul Mălâncrav din comuna Laslea este o capsulă a timpului, care a conservat cu succes o sumedenie de tradiții, obiceiuri și meșteșuguri, de-a lungul a sute de ani. În acest loc, poți redescoperi autenticitatea unei comunități tradiționale călduroase, în timp ce te reconectezi cu natura și admiri așezările săsești de odinioară. Cât timp explorezi străzile lui pitorești, îți recomandăm să incluzi în plimbarea ta Biserica Evanghelică fortificată, o construcție impresionantă de secol XIV și Conacul Apafi, în apropierea căruia se află fabrica de suc de mere de Mălâncrav, o marcă locală înregistrată.  

Citește și: Locuri din România  în care poți avea grijă de sănătatea ta

Colibița, județul Bistrița-Năsăud

Satul Colibița se găsește în nordul țării, pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani și este renumit pentru peisajele sale naturale fantastice, în special a celor oferite de lacul artificial Colibița, poreclit și „Marea de la munte”. Aici poți desfășura diverse activități acvatice, precum plimbări cu barca sau cu hidrobicicletele, pescuit, înot, canoeing, și windsurfing. Iubitorii muntelui se pot aventura într-o drumeție sau plimbare cu bicicleta, pentru a descoperi împrejurimile. În acest sens, îți propunem să vizitezi Taul Zanelor și izvorul de apă minerală Borcut.

Biertan, județul Sibiu

La doar 30 de kilometri distanță de Sighișoara se află satul medieval de poveste Biertan- un loc care te va fermeca prin istoria sa bogată, păstrată cu atât de multă grijă, încât a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Biserica fortificată este un monument-simbol al așezării transilvănene și este totodată una dintre cele mai bine conservate biserici de acest fel din întreaga regiune. A fost construită între 1493 și 1522 în stil gotic târziu, cu influențe baroce și renascentiste, păstrând un aspect aproape intact de-a lungul secolelor, grație lucrărilor de restaurare de care a beneficiat. 

Viscri, județul Brașov

Viscri este fără doar și poate cel mai renumit sat din Transilvania, lucru care se datorează farmecului său pitoresc aparte dar, mai ales, a vizitelor frecvente ale Regelui Charles III-lea, care deține o casă de vacanță aici. Satul brașovean, a cărui poveste a început în secolul al XII-lea, este vizitat anual de zeci de mii de turiști din întreaga lume, atrași de străduțele colorate și peisajul natural deosebit. Biserica Evanghelică fortificată este obiectivul preferat al vizitatorilor, fiind inclusă în lista siturilor UNESCO. Urcând în turnul acesteia, te vei bucura de o priveliște panoramică uimitoare asupra întregii așezări. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.