4 destinații pentru vacanța de Paște

Vrei să profiți de vremea frumoasă și de vacanța prelungită de Paște și de 1 Mai pentru a pune la cale următoarea escapadă în țară? Ca de fiecare dată, avem câteva propuneri perfecte pentru tine pe care să le incluzi în planurile tale de călătorie, astfel încât să ai parte de cel mai reușit sejur. Să începem!

Porumbacu de Sus, județul Sibiu

Satul de la poalele munților Făgăraș este o destinație cu adevărat magică, potrivită celor care își doresc o vacanță memorabilă alături de cei mici, dar și celor care vor să scape de agitația cotidiană și să se bucure de frumusețea naturală din inima Transilvaniei. Castelul Valea Zânelor a făcut furori pe rețele de socializare în ultimii ani, fiind una dintre cele mai fotografiate atracții de la noi din țară. Construcția impresionantă a fost finalizată în 2016, urmând viziunea unui om de publicitate și a unui arhitect, ambii pasionați de materialele ecologice. Cu 10 încăperi și 2 turnuri, această construcție atrage atenția turiștilor de toate vârstele, fiind un loc de neratat pentru cei mari și pentru cei mici.

Citește și: Visit Gyula – stațiunea din Ungaria cea mai iubită și apreciată de români

La o scurtă distanță de castel, se află parcul tematic Povestea Calendarului-un loc fermecător adus la viața de doi Sibieni, într-un spațiu de aproximativ 10.000 de metri pătrați. Fiecare lună din an este reprezentată de o căsuță cu design și poveste unică, denumirile acestora fiind inspirate din calendarul tradițional românesc: Gerar, Făurar, Mărțișor, Prier, Florar, Cireșar, Cuptor, Gustar, Răpciune, Brumărel, Brumar și Undrea.

Citește și: Visit Gyula – stațiunea din Ungaria cea mai iubită și apreciată de români

Ciocănești, județul Suceava

Dacă sărbătorile Pascale ar lua o formă, cu siguranță ar fi cea a satului pitoresc Ciocănești din Suceava. Cu câțiva ani în urmă, publicația australiană Lonely Planet a inclus satul sucevean Ciocănești în topul celor mai colorate destinații din Europa. Plimbându-te pe ulițele sale pline de culoare, ai ocazia să admiri cele peste 600 de case, ornate cu motive specifice, similare celor folosite în pictura ouălor de Paști. Ornarea caselor este o tradiție care datează încă din anii 1950, fiind păstrată cu sfințenie până în prezent, și fiind ocrotită de către o hotărâre a consiliului Local. Tot aici se găsește un muzeu al ouălor încondeiate, unde turiștii pot admira cele peste 1800 de exponate.

Vama, județul Suceava

Comuna montană Vama se află în nordul județului Suceava, între râurile Moldova și Moldovița. Deși poate fi considerată o destinație de călătorie mai puțin explorată, Vama este cu adevărat fermecătoare datorită peisajelor sale superbe și a bogatei sale moșteniri culturale. Aici se găsește Muzeul Oului, care adăpostește cea mai mare colecție de ouă pictate, transformată în muzeu, atât din România, cât și din lumea întreagă, însumând aproximativ 16,000 de exponate, provenite din toate continentele. 

Breb, Maramureș

Satul din apropierea Ocnei Șugatag este o adevărate comoară a tradițiilor românești, iar odată ce ai ajuns aici, vei avea impresia că ai pășit într-o alte timpuri. Așadar, dacă vrei să experimentezi autenticitatea și farmecul unei sărbători de Paște tradiționale, Breb este alegerea perfectă pentru tine. Vei întâlni localnici purtând cu mândrie portul tradițional, iar în zilele de sărbătoare vei putea lua parte la toate festivitățile locale.

 Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.