4 locuri din Romania in care poti face activitati inedite

Sursa foto: tobias/Shutterstock.com

Turismul clasic, in care vizitezi monumente, manastiri, muzee si parcuri este interesant. De cele mai multe ori insa, nu este memorabil. Cate amintiri ai cu operele de arta pe care le-ai vazut la Luvru sau in muzeele Vaticanului?

Amintirile memorabile apar atunci cand activitatile pe care le faci sunt inedite, iar aventura este cuvantul care defineste fiecare actiune a vacantei.

Daca vrei astfel de amintiri nu trebuie sa iti iei zborul in tari indepartate si sa pregatesti bugete nelimitate. Romania este foarte ofertanta din acest punct de vedere si chiar daca multe dintre activitati nu sunt promovate asa cum trebuie, ele exista. Rafting, sarituri cu parasuta, bunjee jumping, tiroliana sau parapanta, sunt doar cateva dintre activitatile pe care nu le vei uita prea curand si pe care le poti face la noi in tara.

Ramane o singura intrebare: unde faci toate aceste activitati?

Brasov. Ajutat foarte mult de peisaje, intregul judet Brasov este ofertant in ceea ce priveste activitatil interesante. Pe langa ski si snowboarding, cei care ajung in Brasov pot practica parapanta, tiroliana sau alte sporturi interesante, cum ar fi cataratul prin copaci intr-un parc de aventura. Tot aici pot practica alpinismul sau echitatia, activitati ce iti pot creste numarul de endorfine din sange si te pot face cu adevarat fericit.

Brasovul se remarca si prin serviciile hoteliere si serviciile oferite de pensiuni, care sunt impresionante. Iata aici cateva optiuni de cazare.

Hunedoara. Este un alt judet extrem de ofertant, care se remarca prin posibilitatea de a face sporturi extreme, precum ciclism montan sau rafting pe Jiu, dar si parapanta, ski, snowboarding sau alte sporturi de iarna.  Intr-un cadru de vis, Hunedoara este judetul in care poti descoperi castele si cetati seculare, combinand cunoasterea cu momente de aventura pura.

Daca ajungi in Hunedoara, partea buna este ca ai unde sa stai in conditii excelente.

Bistrita. Daca vrei sa cunosti indeaproape traditiile romanesti si sa te plimbi cu cel mai vechi tren care circula prin Romania, judetul Bistrita este destinatia perfecta. Agroturismul este foarte popular in Bistrita si iti ofera ocazia sa consumi preparate traditionale, exact asa cum se faceau pe vremuri si chiar sa participi la fel de fel de activitati interesante. De asemenea, Bistrita este un judet ideal pentru cei care doresc sa practice sporturi precum parapanta sau raftingul.

Iata cateva cazari interesante in Bistrita, daca iti doresti sa descoperi acest judet

Bucuresti – Ilfov. Bucurestiul si imprejurimile sale ofera, de asemenea, o multime de oportunitati de activitati mai mult sau mai putin inedite. Atunci cand este vorba despre o inovatie, aceasta zona a Romaniei se bucura cel mai adesea prima de ea. Aici poti sa sari cu parasuta ( la Clinceni ), tot aici poti incerca alpinismul interior sau te poti bucura de parcurile de aventura. Daca vrei distractie maxima fara a pleca prea departe si esti din Bucuresti, nici macar nu trebuie sa iesi din oras.

Daca nu esti din Bucuresti, poti ajunge pentru cateva zile. Ai unde sta.

Ceea ce este cert este ca aventura este mai aproape decat crezi. Romania poate sa ascunda o multime de oportunitati de distractie dusa pana la extrem si poate sa iti ofere sansa de a creste nivelul de adrenalina la cote incredibile. Trebuie doar sa cauti si cu siguranta vei gasi activitati pe placul tau.