4 monumente din Romania, incluse in patrimoniul UNESCO

Foto: aaltair / Shutterstock.com

Obiectivele turistice ale tarii noastre au intrat timpuriu sub lupa celor mai apreciate monumente la nivel mondial, cateva dintre acestea bucurandu-se de recunoasterea si includerea in patrimoniul UNESCO. In calatoriile tale prin tara, nu rata vizitarea lor si sansa de a descoperi comorile turistice ale Romaniei!

Iata 4 dintre monumentele si locurile care fac parte din patrimoniul cultural mondial:

1. Cetatea Sighisoara

Centrul istoric din Sighisoara reprezinta mostenirea culturala si istorica a sasilor transilvaneni, fiind inclus pe lista UNESCO in anul 1999. Printre atractiile principale ale acestuia se numara Turnul cu Ceas, strazile colorate si cochete, cladirile de factura medievala, muzeele si galeriile. Mai mult, aici se organizeaza numeroase manifestatii culturale si artistice, unul dintre cele care atrage mii de turisti fiind Festivalul “Sighisoara Medievala”.

Foto: Balate Dorin / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2FsYIrT

2. Manastirile pictate din nordul Moldovei

Datand din sec. al XV-lea, manastirile Moldovei se remarca prin impresionantele picturi realizate in exteriorul si interiorul acestora. Un alt aspect care a starnit curiozitate se refera la calitatea acestora, la modul lor de realizare, care au dus la conservarea ireprosabila de-a lungul secolelor. Imaginile cu scene biblice si sfinti sunt realizate in culori vibrante, proaspete, acestea regasindu-se in cadrul Manastirilor Humor, Voronet, Moldovita, Patrauti, Bisericilor “Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul”, “Sfantul Gheorghe”.

Foto: Balate Dorin / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2BLv6G0

3. Delta Dunarii

Delta Dunarii este a doua cea mai mare si cea mai bine conservata dintre deltele Europei, dupa cea a Volgai. Un spectaculos monument natural, Delta este caminul a peste 300 de specii de pasari, 84 de specii de pesti, 41 de specii de mamifere si peste 955 de specii de plante. Inclusa pe lista UNESCO in 1991, rezervatia biosferei atrage din ce in ce mai multi turisti, dornici sa se relaxeze in sanul naturii, sa pescuiasca sau sa cunoasca specificul local.

Foto: Calin Stan / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2oroCnK

4. Satele cu biserici fortificate din Transilvania

Cotata drept una dintre cele mai frumoase zone ale tarii, Transilvania gazduieste in satele sale pitoresti cateva biserici unice in lume. Biserica din Viscri isi are originile in sec. al XII-lea si gazduieste un muzeu al satului, unde poti afla din tainele locului. Biserica de la Biertan este flancata de ziduri duble si detine o poarta cu 19 lacate, actionate printr-un singur mecanism. Alte edificii incarcate istoric sunt bisericile Calnic, Darjiu, Saschiz si Valea Viilor.

Foto: Balate Dorin / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2BNx5Kg