4 obiective turistice din județul Bihor

Dacă plănuiești un city-break la Oradea îți propunem să continui explorarea și să vizitezi aceste 4 obiective fascinante din județul Bihor. Ca deobicei, am alcătuit o listă cu toate atracțiile care nu trebuie să îți scape. Să începem!

Peștera Focul Viu

În Valea Galbenă din Munții Bihorului, la altitudinea de 1165 de metri se află Peștera Focul Viu, un loc spectaculos, care găzduiește cel mai mare ghețar din România. Denumirea acesteia provine de la faptul că la orele prânzului razele soarelui pătrund printr-o spărtură în tavanul peșterii, creând un spectacol de lumini fascinant. Cum ajungi la Peștera Focul Viu? Accesul cu un autoturism este posibil urmând drumul forestier Băleasa-Valea Seacă, până la cantonul silvic din Valea Cetăților. De aici, vei continua deplasarea pe jos, pe o distanță de aproximativ 1,5 kilometri, până la peșteră.

Citește și: Top 4 atracții din Dâmbovița

Peştera cu Cristale din mina Farcu

În comuna Roșia, la limita dintre Munţilor Pădurea Craiului și Dealurile Pădurii Craiului se găsește un obiectiv unic la noi în țară. Este vorba despre peștera Farcu, singurul loc din România în care pot fi admirate cristalele de calcit. Descoperită în 1987 în timpul extinderii Galeriei miniere Farcu, peștera se întinde pe 251 de metri și prezintă o diferență de nivel de 16 metri.

Stâna de Vale

Stațiunea Stâna de Vale este o oază de liniște și relaxare din Masivul Vlădeasa, care se află la o distanță de aproximativ 70 de kilometri față de Oradea, pe ruta DN 76. Cât timp ești aici ai ocazia să explorezi o mulțime de obiective fascinante, precum Izvorul Minunilor, Peștera Meziad, Peștera Ursilor, Peștera cu Apă, cascadele Leșu, Iadolina și Vălul Miresei, cetățile Ponorului și Platoul Padiș. Recomandăm o escapadă la Stâna de Vale atât iubitorilor de aventură cât și celor care vor să savureze momente prețioase de relaxare. Te poți aventura într-o drumeție la cascadele și peșterile din împrejurimi și te poți relaxa din plin la baza de tratament a stațiunii, care oferă relaxare prin băi de plante, masaj, saună și gimnastică medicală.

Peștera Urșilor

Peștera Urșilor, situată în localitatea Chișcău, județul Bihor, a fost descoperită accidental în 1975 în urma exploatărilor miniere locale și este formată din trei galerii principale. Cât timp ești aici, poți admira rămășițe ale ursului de cavernă, diversele fosile, Palatul Fermecat și Lacul cu nuferi, două formațiuni naturale spectaculoase. Galeria Urșilor adăpostește aproximativ 1.500 de exponate, inclusiv 140 de cranii de urs de cavernă și zgârieturi lăsate de urși. Galeria Emil Racoviță prezintă un schelet complet de urs și oasele altor specii dispărute. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.