5 destinatii child friendly din Romania

Foto: Marius GODOI / Shutterstock.com

Atunci cand plecam in vacanta cu copiii, trebuie sa fim atenti ca destinatia pe care o alegem sa fie potrivita pentru cei mici: sa aiba suficiente activitati, spatiu verde, sa fie curata, sa detina spatii de joaca etc.

O vacanta de acest tip este posibila si in Romania, daca avem grija sa evitam zonele deosebit de aglomerate, solicitante ca efort fizic sau riscante. Daca doresti sa pleci cu juniorii in vacanta vara aceasta, iata 5 destinatii pe care le poti avea in vedere:

Bran

Un loc ce imbina istoria, activitatile distractive si natura intr-un mod cat se poate de placut este Bran. Aici, cei mici poti invata lucruri interesante despre faimosul Vlad Tepes, legenda lui Dracula, intr-un tur interactiv la Castelul Bran. Dupa “lectia” de istorie, copiii se pot distra la “Castelul Groazei” situat in zona buticurilor cu suveniruri de la poalele Castelului.

De asemenea, in Bran poti face drumetii usoare in mijlocul naturii. Traseele nu sunt deloc obositoare, si le vor oferi copiilor o gura de aer proaspat bine-meritata.

Vezi oferte de cazare in Bran!

Rasnov

O alta destinatie deosebit de indragita atat de adulti, cat si de copii este Rasnov. Strazile orasului medieval te vor purta catre cetatea Rasnov, unde cel mic va putea sa se plimbe cu poneiul, sa traga cu arcul, sa faca fotografii in armura de soldat.

Cetatea Rasnov nu este singurul obiectiv turistic atractiv pentru copii. Dino Parc este una dintre cele mai spectaculoase atractii pentru copii din tara deoarece este cel mai mare loc de joaca in aer liber, dar si pentru ca detine peste 50 de dinozauri in marime naturala. Copiii se pot urca pe dinozauri, ii pot analiza cu atentie, dar ii pot si picta! La iesire este casa lui T-Rex, unde cei mici pot picta figurine de lut pe care le pot lua acasa.

Vezi oferte de cazare in Rasnov!

Constanta

E lesne de inteles ca ai regasit Constanta pe aceasta lista: Acvariul si Delfinariul constituie o atractie de top pentru cei mici, pasionati de fauna. Simpaticii delfini ofera un spectacol dinamic, iar experienta unei plimbari la cele doua obiective turistice se va lasa cu siguranta cu amintiri placute, dar si cu multe informatii noi: cu peste 100 de specii de pesti si vietuitoare marine, cel mic cu siguranta va avea un favorit.

Vezi oferte de cazare in Constanta!

Mamaia

Raiul copiilor, parcul acvatic “Aquamagic” din Mamaia are atatea activitati pentru cei mici, incat nici nu stim de unde sa incepem: toboganele, zonele de karaoke, dar si piscinele pentru bebelusi (20 cm adancime) sunt locuri unde copiii isi vor consuma toata energia, insa vor fi in siguranta in tot acest timp. Echipajul salvamarilor este mereu pe pozitie si atent, astfel ca iti poti savura limonada linistit, fara sa stai mereu cu ochii pe juniori.

Vezi oferte de cazare in Mamaia!

Targu Neamt

O noua destinatie de unde cei mici vor avea de invatat, Targu Neamt are mai multe puncte turistice pe care nu ar trebui sa le ratezi. Printre cele mai importante se afla Cetatea Neamt, una dintre cele mai importante cetati din Romania, ce dainuie inca de pe vremea lui Stefan cel Mare.

Casa memoriala a lui Ion Creanga de la Humulesti este o alta atractie pentru prichindei. Aici, cel mic poate asculta povestile lui Ion Creanga si sa vada cu ochii lui locul unde pisicile se jucau cu motoceii de pe sfoara, cuptorul pe care se ascundea scriitorul atunci cand se juca “de-a mijoarca”, sa vada cum personajele precum “Capra cu trei iezi” au luat viata.

Vezi oferte de cazare in Targu Neamt!