România se mândrește cu o mulțime de locuri fascinante, la care nu le găsești egal nici dacă străbați lumea întreagă. Așadar, am pregătit o selecție cu cele mai frumoase dintre acestea, pentru cei cu dor de ducă și spirit de explorator. Să începem!
Pădurea Hoia Baciu
Pădurea din vecinătatea Muzeului Satului are doar 3 kilometri pătrați și se găsește la marginea orașului Cluj-Napoca. În ciuda dimensiunii sale mici, are o reputație care a făcut înconjurul lumii, fiind considerat unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri de pe glob, datorită fenomenelor inexplicabile care au avut loc aici și a formei stranie a copacilor.
Podul lui Dumnezeu
Acest monument natural se găsește în localitatea Ponoare din județul Mehedinți și este singurul pod natural din lume traversat de o șosea, respectiv, drumul național DJ 670. De asemenea, este al doilea pod natural ca mărime din Europa și primul din România. Acesta are lungimea impresionantă de 30 de metri și a luat naștere în urma surpării Peșterii Podului.
Citește și: Turist în Alba Iulia: ce obiective nu trebuie să lipsească de pe lista ta
Transfăgărășan
Drumul spectaculos care străbate munții Făgăraș, se întinde pe aproximativ 152 de kilometri și oferă numeroase atracții uimitoare de-a lungul și în împrejurimile sale. Considerat de mulți ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, Transfăgărășanul îți oferă ocazia să explorezi o mulțime de locuri deosebite, precum Bâlea Lac, Barajul Vidraru, Cetatea Poenari și Cascada Călugărița. Punctul culminant al acestui traseu se găsește la Bâlea Lac, la o altitudine de 2042 de metri, de unde poți admira peisajul fascinant în toată splendoarea sa.
Babele și Sfinxul din Bucegi
Sfinxul și Babele sunt fără doar și poate cele mai populare atracții ale Munților Bucegi, cucerind iubitorii de drumeții din țară dar și de peste hotare. Aceste monumente naturale spectaculoase s-au format datorită eroziunii eoliene și sunt învăluite în diverse legende, cum ar fi cea despre transformarea Babei Dochia într-o stană de piatră. Culmea montană “Babele” servește și ca punct de plecare către alte locuri spectaculoase, precum Vârful Omu sau Crucea Caraiman. Turiștii pot explora aceste obiective de la finalul drumului Transbucegi, cu opțiuni variate de trasee. Unul dintre acestea este Drumul Babelor, marcat cu bandă galbenă, cu o durată de aproximativ o oră, care se încheie la Cabana Babele. Aici, într-un peisaj desprins din basme, se înalță celebrele Babele și, la scurtă distanță, se află și Sfinxul.
Chipul lui Decebal
La 18 km de Orșova, în punctul în care râul Mraconia se varsă în Dunăre, se găsește sculptura numită “Chipul lui Decebal”, o lucrare impresionantă, care a fost realizată de către 12 artiști, într-un efort de zece ani, între 1994 și 2004. Cu o înălțime de 55 de metri și o lățime de 25 de metri, aceasta este cea mai mare sculptură în piatră din Europa și a fost modelată după cele de pe Muntele Rushmore din Dakota, Statele Unite.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.