Turist în Alba Iulia: ce obiective nu trebuie să lipsească de pe lista ta

O mulțime de turiști optează să petreacă un sejur la Alba-Iulia cu ocazia minivacanței de Sfântul Andrei și a Zilei Naționale de 1 Decembrie. Dacă te numeri printre ei, sau dacă plănuiești o escapadă în orașul de pe malul Mureșului  în viitorul apropiat, am pregătit pentru tine un mic ghid de călătorie cu atracțiile care nu trebuie să îți scape. Să începem!

Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina, de pe Dealul Citadelei, a fost construită la începutul secolului al XVIII și este cea mai mare cetate de acest fel din întreaga Românie. Fortificația cu formă de stea se întinde de-a lungul a 110 hectare, este apărată de 3 rânduri de ziduri impunătoare și cuprinde 7 bastioane, care poartă numele unor patroni laici sau religioși. Cât timp ești aici, ai la dispoziție 6 trasee pentru a explora cetatea, și anume: Traseul Sudic, Traseul Estic, Traseul Nordic, Traseul Porților, Traseul celor Trei Fortificaţii și Traseul Neamului Românesc. Din programul tău de vizită nu trebuie să lipsească Sala Unirii, locul în care a avut loc Marea Adunare Națională din 1 decembrie 1918, eveniment care a condus la unirea Transilvaniei cu România și formarea unui stat național unitar român.

Citește și: Activități pentru minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie

Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad”

La doar câteva minute distanță de Alba Iulia vei găsi o oază de liniște și pace, unde te poți relaxa în voie. Este vorba despre Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad”, de la poalele dealului Mamut, care adăpostește peste 11.000 de specii de arbori, pe o suprafață de 21 de hectare. Poți descoperi frumusețea sa fie la pas, fie într-o plimbare pe două roți, căci ai opțiunea de a închiria o bicicletă la fața locului. Nu contează ce alegi, un lucru este sigur: vei dori să imortalizezi aceste peisaje încântătoare.

Muzeul de artă religioasă Museikon

Muzeul de artă religioasă Museikon a fost inaugurat în 2017, într-o clădire-monument reinstaurată, care cuprinde 8 săli destinate expozițiilor permanente, 2 spații pentru expoziții temporare și un traseu al vestigiilor arheologice, de-a lungul căruia vei descoperi istoria fascinantă a orașului, dar și a clădirii Babilon, din incinta cetății Alba Carolina. Aici se găsesc o mulțime de exponate interesante, care variază de la icoane, carte veche și alte obiecte de cult. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.