Activități pentru minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În pragul minivacanței de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, se deschide o fereastră de oportunități pentru cei dornici să transforme aceste zile libere în experiențe memorabile. Te numeri printre ei? Iată câteva activități pe care le poți include în planurile tale, cu această ocazie.

City-break în Alba-Iulia

Ce mod mai potrivit de a sărbători Ziua Națională a României, dacă nu printr-un city-break în Alba-Iulia? La 1 Decembrie 1918, aici a avut loc Marea Adunare Națională, în urma căreia s-a decis unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român. Pentru a cinsti acest eveniment, la fel ca în fiecare an, vor avea loc mai multe manifestări, precum celebra paradă, la care vor participa peste 1000 de militari și diverse spectacole de reconstituire istorică, muzică folclorică și un spectacol de artificii.

Citește și: 4 unități de cazare la munte unde poți încheia toamna

City-break în București

Capitala este o altă destinație potrivită pentru tine dacă vrei să profiți la maximum de minivacanță, iar opțiunile de activități pe care le ai la dispoziție nu sunt deloc puține. Poți admira parada militară de 1 Decembrie, de la Arcul de Triumf, începând cu ora 11, în cadrul căreia vor fi prezente trupele Armatei României, militari străini staționați în țara noastră, inclusiv cei din țările aliate care contribuie la structurile NATO pe teritoriul României. Poți lua parte și la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției sau poți participa la diverse spectacole culturale, cum ar fi Sărbătoarea Subcarpați 2023, care va avea loc la Arenele Romane.

Minivacanță în Maramureș

Dacă vrei să te bucuri din plin de frumusețea țării noastre în această perioadă, o escapadă în Maramureș s-ar putea sa fie exact ceea ce ai nevoie. Astfel, vei redescoperi frumusețea lucrurilor simple, te vei conecta cu natura și vei descoperi tradiții fascinante, transmise din generație în generație, timp de secole întregi. Îți propunem să vizitezi Breb, una dintre cele mai frumoase destinații rurale din întreaga țară, să faci o plimbare cu Mocănița pe Valea Vaserului sau să te lași vrăjit de frumusețea lacului Colibița, de la poalele munților Bârgău și Călimani. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.